29-01-2021

Boom zoekt ondernemer!

Boom zoekt ondernemer!

Door natuur te verplaatsen of te compenseren willen we geen groen meer verloren laten gaan op Kennispark. Jij hebt als ondernemer nu de unieke mogelijkheid om dat – samen met andere ondernemers – voor elkaar te krijgen: door je eigen boom te adopteren! Doe je mee?

Een duurzamer en gezonder Kennispark
Bouwplannen worden in hoog tempo op steeds meer plekken zichtbaar op Kennispark. Belangrijk is wel dat we zuinig blijven op de natuur die Kennispark rijk is. Die gaat ons namelijk helpen aan de duurzame en gezonde campus die we willen zijn. Kennispark geeft Energie, Kennispark Twente en de gemeente Enschede zijn nu een initiatief gestart om gezamenlijk als community bomen te adopteren. Leerlingen van scholen uit Twekkelerveld gaan de door jou geadopteerde bomen planten op Nationale Boomfeestdag (17 maart). Wethouder June Nods zal zelf ook aanwezig zijn om het officiële startsein te geven. De gemeente Enschede gaat in de week van de Nationale Boomfeestdag 2021 ook aan de slag met het herplanten van 9 grote lindes.

Een boom adopteren is heel eenvoudig:

  1. Kies de boomsoort die je wilt plaatsen
  2. Meld je aan via info@kennispark.nl
  3. Deel je boom 17 maart op social media!

Jouw boom maakt écht een verschil
Het creëren van een gezonde en duurzame campus gaat vooral ook over leefbaarheid. Bomen hebben daarin een ontzettend belangrijke rol. Want naast de CO2 die ze opnemen, hebben bomen ook een verkoelende en waterbesparende functie. En hoe gaaf zou het zijn als we letterlijk onze lunch uit het park of bij jou op de hoek plukken? Dit betekent dat we nu allemaal moeten helpen. Zo bouwen we aan een Kennispark waar iedereen straks de vruchten van plukt.

‘Groen is ons nieuwe goud!’

Stedenbouwkundig plan Kennispark

Een zichtbare bijdrage met onuitwisbare impact
We kunnen het geld niet van de bomen schudden, dus wat we van jou vragen is een kleine bijdrage. Voor 500 euro adopteer je een boom op een van de drie locaties. Dit is inclusief de twee jaar nazorg die nodig is. Zo zorgen we als community voor een resultaat waar we decennia nog van zullen profiteren.

Adopteer jouw boom op locatie of eigen terrein
We hebben nu drie locaties aangewezen waar we 50 (of meer) park-, fruit- en laanbomen willen planten. Wil je een boom op eigen terrein adopteren? Dat kan ook! Wij regelen dit voor je, dus je hoeft niets te doen zodra we je aanmelding hebben ontvangen.

Bekijk hier de flyer die we naar ondernemers op Kennispark sturen >

Heb je nog vragen of wil je misschien op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op met Mark de Lat via m.delat@eshuis.com of Alfred Stobbelaar via alfred@kennispark.nl.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak