15-03-2019

Eerste editie Free Lunch Friday groot succes

Eerste editie Free Lunch Friday groot succes

Vorige week vrijdag was de eerste editie van de Free Lunch Friday bij NXFiltration (NXF). Wij waren er zelf bij om te kijken hoe de studenten en NXF deze eerste editie ervaarden. Kort daarna spraken we nog even kort met de directeur van NXFiltration, Erik Roesink. Hoe kijkt hij terug op deze Free Lunch Friday?

Rondleiding fabriek was ‘eyeopener’

Iets voor 12.00 uur druppelden de eerste studenten binnen bij NXF. Voor hen stond een goed verzorgde lunch klaar met sandwiches en loempia’s. Eenmaal compleet begon Erik Roesink aan zijn presentatie voor de 20 aanwezige studenten. De rondleiding daarna in de fabriek bleek een echte eyeopener voor veel studenten: “We begonnen natuurlijk eerst met een presentatie over ons bedrijf: wat doen we en waarom doen we wat we doen. Toen we de studenten in kleine groepjes gingen rondleiden, viel mij op dat veruit de meeste studenten nog nooit een fabriek zoals de onze vanbinnen had gezien. Ze waren erg geïnteresseerd in onze technologie en hoe die tot stand komt. Je kon duidelijk merken dat ze het een bijzonder moment vonden om de wetenschap ‘live aan het werk te zien’.”

De juiste opleiding

Met de interesse zat het dus goed. Net zo belangrijk is het opleidingsprofiel van de studenten die afkomen op de Free Lunch Friday. Oftewel: sluit hun opleiding en talent aan bij het bedrijf waardoor er ook daadwerkelijk een gesprek ontstaat? Erik Roesink was positief verrast: “De meeste studenten waren heel geïnteresseerd en hadden ook de juiste opleiding. Op die manier kun je ook goed inschatten waar het talent zit en of er openingen zijn voor een vervolggesprek. Wat dat betreft ben ik ook erg enthousiast over de formule van de Free Lunch Friday zoals wij die vrijdag 8 maart invulling gaven. Het is een goede manier om in contact te komen. Echt een schot in de roos.”

Free Lunch Friday maakt afstand bedrijven en campus kleiner

Erik Roesink ziet ook een ander voordeel van de Free Lunch Fridays: “Ik denk dat het ook een mooie kans is om studenten de uitvindingen en innovaties van de UT in een concrete vorm te laten zien en dat er daadwerkelijk maatschappelijke problemen mee worden opgelost in het gebied zelf. Als studenten weten waar welke bedrijven zitten en wat ze precies doen en op welke schaal, dan wordt de afstand tussen de bedrijven en de campus nog kleiner. Talent vindt daardoor sneller zijn weg bij het zoeken naar een baan en bedrijven kunnen door die zichtbaarheid sneller groeien. Wij willen bijvoorbeeld sterk groeien qua personeel, maar daar hebben we wel de juiste talenten voor nodig. We zoeken trouwens op dit moment naar een R&D-manager en een Manager Productie, met een academische achtergrond!”

Ook nieuw talent ontmoeten? Organiseer een Free Lunch Friday!

Meld hier je bedrijf aan >

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak