Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
Campus Café | Fit & vrij door technologie
Aanmelden
Campus Café | Fit & vrij door technologie

Datum
18-03-2021
Tijd
15:00 - 17:30
Locatie
Livestream

Fitter door technologie en datascience

Hoe lang duurt het nog voordat we weer veilig naar de sportschool, festivals, stadions en theaters kunnen? De laatste weken komen de experimenten op gang om middels slimme technologie dit straks weer mogelijk te maken. Technologie speelt in de sport en onze gezondheid sowieso een steeds grotere rol. In deze editie van Campus Café staat de rol van technologie in gezondheid en sport centraal. We showcasen enkele Twentse voorbeelden van nieuwe technologie die ons weer fitter en vrijer maken en delen kennis over datascience en sport.

Datum: donderdag 18 maart 2021
Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: livestream

Meld je hier aan >

15.30 uur | Breakoutsessie – Trainingsarbeid optimaliseren door middel van technologie
Topsporters trainen intensief om tijdens wedstrijden maximaal te presteren. Hoe kun je de trainingsarbeid het beste indelen zonder overbelast te raken of blessures op te lopen? Dit gebeurt nu veelal op basis van subjectieve inschatting. Dezelfde handelswijze wordt gebruikt bij de recreatieve sport, gezondheidszorg en revalidatie. Twentse technologiebedrijven zijn in staat om hiervoor oplossingen te bieden met hun producten. Frits Oosterveld, Lector Gezondheid & Bewegen aan het Saxion, wil graag met jou hierover in gesprek. Hoe koppelen we bestaande technologieën aan praktijkvragen?

15.30 uur | Breakoutsessie – Technology Deepdive: data science met Ecare en Esports Team Twente
Gezondheid en sport zijn steeds meer verbonden met technologie. Deze sessie staat in het teken van Data Science binnen het thema Fit en vrij door technologie. Esports Team Twente zal vertellen hoe zij Data Science gebruiken in een e-sportwereld die steeds professioneler wordt. Want hoe kun je met de data die je hebt je spel alsmaar verbeteren of juist E-sports inzetten om je softs skills te verbeteren? Vervolgens laat Ecare een compleet andere manier van data science zien: zij belichten juist hoe zij Data Science gebruiken voor slimme oplossingen in de zorg.

16.30 uur | Breakoutsessie – De kracht van de ademhalen
In de razendsnelle wereld waarin we leven is stress een belangrijke constante. Hoe lekker zou het zijn om die stress weg te ademen? Tijdens deze sessie komt Steven Zwerink met een inspirerende mix van theorie en praktijkoefeningen over de ademhaling. Hierdoor leer jij beter ademen, wat je weerbaarder, wendbaarder en relaxter maakt.

16.30 uur | Breakoutsessie – Olympische spelen: kansen voor je bedrijf
De Olympische Spelen bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, zelfs wanneer het evenement niet om de hoek plaatsvindt, zoals in Los Angeles. Want voor, tijdens en na de Olympische Spelen ontwikkelt een stad zich op vele fronten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, leefbaarheid, infrastructuur. Daar is internationale ondersteuning bij nodig. In deze sessie vertellen NBSO in Los Angeles en het NL Consultaat-Generaal in San Francisco op uitnodiging van World Trade Center Twente welke kansen de Spelen met zich meebrengen voor je eigen bedrijf.

16.30 uur | Breakoutsessie – Weer naar grote evenementen dankzij Twentse technologieën van Hestia en ECsens
Heb jij ook zoveel zin om weer voetbalwedstrijden, concerten en andere evenementen bij te wonen? Het klinkt misschien nog ver weg, maar Twentse bedrijven Hestia en ECsens zijn hard aan het werk om dit weer veilig mogelijk te maken. Tijdens deze sessie vertelt Hestia over hun platform waarbij data wordt verwerkt om geldige toegangsbewijzen te genereren én om bezoekers te laten weten waar en hoe laat ze verwacht worden. Daarnaast geeft ECsens een inkijkje in een prototype voor een real-time corona-testsysteem, speciaal ontworpen voor maximale doorvoer van evenementtoeschouwers.

Meld je hier aan >

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak