De toekomst onder onze huid: Science Fiction wordt werkelijkheid
Aanmelden
De toekomst onder onze huid: Science Fiction wordt werkelijkheid

De toekomst onder onze huid: Science Fiction wordt werkelijkheid

Datum
28-11-2023
Tijd
10:00 - 21:00
Locatie
University of Twente (TechMed Centre)

 

 

Van de legendarische Tricorder, een apparaat dat in staat is om de gezondheid continu te bewaken, tot de revolutionaire Hypospray, die gepersonaliseerde medische behandelingen biedt zonder de noodzaak van hoog opgeleid medisch personeel, onze huid is het canvas voor deze opmerkelijke ontwikkelingen.

Terwijl we een onzekere toekomst tegemoet gaan, met uitdagingen die voortkomen uit klimaatverandering en de milieu-impact van medische en cosmetische procedures, biedt het FUOS23 event een platform om ons te verdiepen in het laatste onderzoek en innovaties die draaien om het gebruik van de huid als fundamenteel platform. Het is een kans voor experts om samen te komen en een routekaart uit te stippelen om de onzekerheden waar we allemaal mee te maken hebben aan te pakken.

Professor David Fernandez Rivas, leider van de Mesoscale Chemical Systems groep van het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centre, Universiteit Twente), benadrukt de cruciale rol van de huid in ons leven. “Onze huid is niet alleen een beschermend schild, maar ook een poort naar transformatieve medische behandelingen en cosmetische ingrepen. Na het doorslaande succes van FUOS19 hebben we nu vooraanstaande personen uit verschillende vakgebieden bijeengebracht, waaronder professionals uit de gezondheidszorg, bedrijven, onderzoekers, beleidsmakers en investeerders. Onze focus ligt op het betrekken van de volgende generatie innovators, de studenten, die de fakkeldragers zullen zijn van de technologieën waar we vandaag van dromen.”

Wat kun je verwachten?

Het platform Future Under Our Skin bestaat dit jaar uit twee verschillende evenementen:

Expert Symposium (10.00 – 17.00), gemodereerd door Diederik Jekel (wetenschapsjournalist): Een inspirerende ervaring in de wereld van medische en technologische vooruitgang, waaronder naadloze injecties, medisch verantwoorde tatoeages en nog veel meer. Neem deel aan de discussies die je aan het nadenken zetten met internationale keynote sprekers door Prof. Samir Mitragotri (Harvard University) en Dr. Patrick Anquetil (Portal Instruments). Bezoek ook rondetafelgesprekken om gezamenlijk vorm te geven aan de toekomst van medische innovatie in termen van ethiek en toepasbaarheid.

Citizen Experience Event (18.30 – 21.00), gepresenteerd door Eva Cleven (presentatrice en DJ): Duik in een wereld van futuristische demonstraties, proefjes, presentaties en discussies door visionaire onderzoekers (o.a. ook Keynote speaker Prof. Samir Mitragotri, Harvard University – USA) en baanbrekende bedrijven. Verken het potentieel van technologieën terwijl je netwerkt met gelijkgestemden. Ontdek de moderne faciliteiten van het TechMed Centre.

Neem deel aan het FUOS gesprek

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan FUOS23, zowel als deelnemer aan de events als om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van FUOS. U kunt zich gratis aanmelden. Het expertsymposium is zowel live als digitaal bij te wonen (en de opname wordt achteraf met de deelnemers gedeeld). Er is ook kinderopvang beschikbaar, zodat u zich kunt focussen op FUOS23. Ga naar www.futureunerourskin.com voor het volledige programma en registratie(s).

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak