IMAGINARY: Pracht en kracht van wiskunde
Aanmelden
IMAGINARY: Pracht en kracht van wiskunde

IMAGINARY: Pracht en kracht van wiskunde

Event past
Datum
01-11-2022 / 18-11-2022
Tijd
Locatie
DesignLab, Universiteit Twente

IMAGINARY: PRACHT EN KRACHT VAN WISKUNDE

De internationale wiskundetentoonstelling IMAGINARY komt opnieuw naar de Universiteit Twente van 1 t/m 18 november.

IMAGINARY is een interactieve, reizende tentoonstelling die het hele schooljaar 2022-2023 tegelijkertijd in Nederland en Vlaanderen bezocht en beleefd kan worden. De tentoonstelling bestaat uit interactieve installaties, 3D-objecten en hun theoretische achtergrond in de algebraïsche meetkunde. Dit alles samengebracht op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier. IMAGINARY komt vanaf 1 november drie weken lang naar de UT-campus.

De tentoonstelling wordt op dinsdag 1 november geopend met een lezing door Henk van der Vorst emeritus professor Numerical Analysis (UU).

VOOR WIE IS HET?

Iedereen is van harte welkom tijdens de tentoonstelling. Speciaal voor klassen (4-5 havo en 4-6 vwo) is er een onderwijsprogramma met een workshop en rondleiding. Op 1 november organiseert Studium Generale, samen met Abacus (studievereniging Toegepaste Wiskunde) en Daedalus (studievereniging Industrieel Ontwerpen) een lezing over Geometrische Origami. De lezing wordt verzorgd door Henk van der Vorst, emeritus professor Numerical Analysis (UU), wiens werk ook te bezichtigen is tijdens de tentoonstelling. Zie voor meer informatie: Geometrische origami (utwente.nl).

DE TENTOONSTELLING BEZOEKEN

Van maandag t/m vrijdag kun je de tentoonstelling bezoeken van 12.45 – 17.30 uur. Je kunt hierbij uitleg krijgen of een echte rondleiding in groepen van maximaal 25 personen. Deze rondleidingen worden verzorgd door studenten van de University of Twente. De tentoonstelling is te vinden in het DesignLab. Je kunt uiteraard gratis naar binnen.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak