Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
Innovation Vibes Summer Festival | Campus Café XXL
Aanmelden
Innovation Vibes Summer Festival | Campus Café XXL

Event past
Datum
08-07-2021 / 08-07-2021
Tijd
15:30 - 18:30
Locatie
Innovatiepad, Kennispark (Rondom de Broodbode, Capitool11, Enschede)

Innovation Vibes Summer Festival

Yes! De zomer staat voor de deur! En met alle versoepelingen wordt het vast een onvergetelijke zomer. Om iedereen nog even een flinke dosis inspiratie voor de vakantie mee te geven, organiseren we een speciale Campus Café festivaleditie op 8 juli. Het Innovation Vibes Summer Festival vindt plaats op het festivalterrein van Kennispark Twente, op het Innovatiepad. We hebben supergave demo’s en pitches van innovatieve bedrijven waar de bezoeker zelf regelmatig testobject is. Ook is er natuurlijk muziek en food & drinks. Iedereen is welkom, van student tot engineer en van ondernemer tot wetenschapper. Dus nodig vooral ook je collega’s uit om even een inspirerend rondje te maken!

Opgave is niet nodig, kom gewoon gezellig langs. Er zijn doorlopend demonstraties!

Wie doen er mee?

FC Twente: Voetballer van 2030

Hoe kunnen we met behulp van technologie de prestaties van de voetballer van 2030 bevorderen? We dagen de gasten uit om met innovatieve ideeën te komen! Langs het Innovatiepad plaatsen we vier levensgrote voetballers. Aan elke voetballer is een thema gekoppeld. De thema’s zijn:

  1. Medisch: Hoe bieden we een optimale blessurepreventie en zorgen we voor een snelle revalidatie bij blessures?
  2. Prestatiebevordering: Hoe bevorderen we de prestaties van de individuele voetballer? Denk aan slaap, voeding, training en herstel.
  3. Gedragsbeïnvloeding: Hoe kunnen we het gedrag en psychologische aspecten positief beïnvloeden om het spel te verbeteren? Denk aan snelheid van keuzes maken, oriënteren, mentale weerbaarheid, zelfverantwoordelijkheid voor ontwikkeling.
  4. Omgevingsfactoren: Hoe kunnen we externe factoren voor, tijdens of na trainingen en wedstrijden beïnvloeden, zodat de (team)prestaties verbeteren?

Plak met post-its je ideeën bij een thema of borduur voort op de ideeën van een ander.

Xsens: move your own model

Xsens showt hun state-of-the-art Xsens DOT development platform! De Xsens DOT sensor genereert real-time 3D oriëntatie data en is met name ontwikkeld voor developers en innovators in de Sport en Health markt die hun droomapplicatie willen bouwen. Op het festival demonstreert Xsens de KineXYZ applicatie waarmee on-the-spot kinematische modellen gecreëerd kunnen worden in combinatie met de Xsens DOT sensoren. Hoe gaaf is dat? Ontdek de wereld van motion capturing en welke ongekende mogelijkheden deze sensortechnologie biedt.

Briegel Groep: WFAN en Datacadabra, it’s all about conncetivity!

Als bedrijf jouw eigen, veilige WiFi-netwerk met gegarandeerde snelheid en bandbreedte beschikbaar op een uniform WiFi-netwerk op kantoor, door het hele bedrijfsverzamelgebouw, bij klanten of openbare plekken? Zonder interfererende of gedoe met andere WiFi netwerken, keuzestress over hardware of internetleverancier en moeilijke installaties van hardware configuraties? Dat klinkt toch als toekomstmuziek? Als het aan WFAN ligt niet lang meer! WFAN is een initiatief van Briegel en wordt in opdracht van de Gemeente Enschede en op initiatief van Kennispark ontwikkeld in samenwerking met Ndix en Twente47. Benieuwd of dit iets voor jouw bedrijf is? WFAN gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden en jouw wensen.

Datacadabra ontwikkelt slimme oplossingen die experts ondersteunen met digitale intelligentie om zo hun verantwoordelijkheden werkbaar te maken. Leer hoe computer vision en data science jouw bedrijf slimmer kunnen laten werken. Datacadabra ontwikkelde bijvoorbeeld al de MowHawk, een slimme camera op een bermmaaier die ziet wat er in de berm gebeurt.

5 Studententeams: demonstrate & test!

De vijf studententeams van Universiteit Twente en Saxion zitten sinds kort op Kennispark en zijn gestart met hun crowdfundingsactie. Hun doel? 100 bedrijven 100 euro laten sponsoren, zodat zij met hun Twentse voertuigen de wereld op innovatieve wijze kunnen veroveren! Uiteraard nemen zij hun solarboot, drones, robots, waterstofauto en electric superbike mee. Daarnaast zal ook de solarauto aanwezig zijn. En wie weet welke reuring zij nog meer komen brengen op het Innovatiepad.

OneThird: test de versheid van je eigen fruit

Voedselverspilling is een groot probleem. Denk alleen maar eens aan alle verse producten die in supermarkten worden weggegooid. OneThird bedacht er iets op. Deze nieuwe vestiger op Kennispark showt hun product: een sensortechnologie waarmee je via een app de rijpheid van vruchten kunt testen. Neem je aardbeien van thuis mee en test hoe lang je ze nog kunt bewaren. Of laat er ter plekke een smoothie van maken.

Demcon: Breathe! Met DemcAir

Er gebeurt vanalles bij deze grote MedTech-speler op Kennispark. Een breed scala aan technologieën vinden hun weg naar de markt. Denk maar eens aan hun inmiddels befaamde beademingsmasker DemcAir. Een selectie van hun innovaties is te zien op het festival. Dompel jezelf onder in de wereld van medische technologie.

Awaves DJ: Are your dance moves still top notch?

Hoe maak je met behulp van Artificial Intelligence muziek? Awaves laat het je zien! Ze geven een demonstratie, vertellen over de technologie erachter en nemen hun producten voor de consumentenmarkt mee. Deze heuse AI DJ knalt even lekker door de speakers deze middag!

Total reality: VR, AR, XR, hololens? Check it out!

Total reality werkt hard aan hun nieuwe platform. Zij zijn specialist in AR, VR en XR. Om te laten zien wat ze kunnen, hebben ze contact gezocht met het Solar Team Twente. Wat kunnen zij met een 3D model, een hololens en het visualiseren van data? Ontdek het real time!

Ecare: how healthy are you?

eHealth-innovator Ecare bied als directe bewoner van het Innovatiepad een kijkje in hun (buiten)keuken. Bij Ecare bedenken en realiseren ze slimme en eenvoudige ICT-oplossingen voor de verpleeghuiszorg, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg. Oplossingen die perfect aansluiten bij de werkcontext van de professional in de zorg én die samenwerken binnen het zorgnetwerk van de cliënt volop stimuleren. Laat jouw gezondheidswaardes meten met de Vital Health Monitor van Promeso en kijk hoe Ecare deze informatie automatisch koppelt aan het elektronisch cliënten dossier PUUR. Een mooi voorbeeld van samenwerking in het zorgnetwerk dat zorgverleners in de praktijk een hoop extra typewerk scheelt en fouten voorkomt.

Foseco: hot stuff!

Heb je ooit 1600 graden Celsius heet staal gezien? Bij Foseco testen ze staal, aluminium en andere metalen in hun lab en proefopstellingen, zodat de productieomgeving mallen voor bijvoorbeeld de auto-industrie kan maken. Hoe deze innovatie R&D-afdeling van de gieterij te werk gaat, ontdek je langs het Innovatiepad. Bekijk van dichtbij de producten die zij ontwikkelen en woon een kleine demonstratie bij van hun wateroplosbare binder voor gieterijtoepassingen.

Kennispark Paviljoen: what do you want?

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe Kennispark is ontmoeting! We willen van alle collega’s, ondernemers, studenten en wetenschappers op het sciencepark een hechte innovatiecommunity maken. Ontmoeting op verschillende plekken hoort daarbij. Daarom vragen we om je mening. Welk buitenmeubilair wil je graag in het gebied? Een grote vergadertafel voor buiten? Uitdagende fitnessapparatuur? Of toch liever slimme picknicktafels voorzien van zonnecollectoren? Met jouw mening gaan wij aan het werk. Ook willen we weten wat je nog mist in het gebied. We gaan aan de slag met het gebouw The Connection. Deze komt langs de Hengelosestraat tussen het Business & Sciencepark en de UT-campus te staan. Welke functies horen hierin? Een Incubator? Accelerator-programma? Maker spaces of toch liever een plek voor startups en gezamenlijke vergadering- en eventruimtes? Sticker en schrijf er lustig op los!

Urbidermis: buiten werken en in stijl

Thuis werken, buiten werken, onderweg of op kantoor… Wat je keuze ook is, een fijne omgeving hoort daar zeker bij! Op Kennispark zijn we aan het kijken hoe we buiten ontmoeten, sporten en werken kunnen faciliteren. En laat Urbidermis daar nou uitstekende ideeën over hebben! Zij maken visueel hoe bepaalde keuzes er in de omgeving uit kunnen komen te zien. Zij brengen ook enkele testobjecten mee waarin het heerlijk relaxen is. Dus kom langs en laat meteen weten van welk buitenmeubilair jouw hart sneller gaat kloppen!

Falco: buitenmeubilair met oog voor impact

Bij alles wat je maakt, moet je je afvragen: wat is mijn impact op het milieu? Buitenmeubilairfabrikant Falco maakt daar flinke stappen in en laat graag zien hoe zij design, robuustheid en circulariteit koppelen tot een mooi eindproduct. Kom langs en test zelf. Laat je ook even je keuze voor jouw favo meubilair achter?

Broodbode: food & drinks

Natuurlijk mogen de versnaperingen niet ontbreken. De Broodbode speelt een centrale rol langs het Innovatiepad en zal een lekker soepje met brood aanbieden (for sale). Ook de drankjes vergeten zij niet en zijn dus volop te verkrijgen! Als opwarmertje ontvang je van ons een sprankelend glas champagne. Laten we proosten op een mooi sciencepark vol innovatie en ontmoeting!

InnovateGo: pitches

InnovateGo is een programma van Novel-T waar bedrijven in een pressurecooker programma leren om hun business case versneld naar de markt kunnen brengen. De deelnemers pitchen onderling waar ze nu staan en delen hun opgedane kennis en vaardigheden graag met anderen. Woon de pitches bij en ontdek hoe jij sneller en beter kunt innoveren met je eigen business case.

20face: look at my face!

Hoe gaaf zou het zijn als je met alleen je gezicht de Grolsch Veste kunt betreden of je kantoorgebouw of je locker kunt openen? 20face ontwikkelde Privacy Proof Gezichtsherkenning en demonstreert dat tijdens het Innovation Vibes Summer Festival. Ervaar zelf hoe eenvoudig de registratie verloopt en hoe makkelijk je de toestemming voor herkenning weer kunt intrekken.

Beweegpaviljoen: Son Personal en Plaza Padel

Murat Son van Son Personal vertelt je alles over gezond bewegen tijdens en na je werk. Doe mee met de beweegworkshop en maak de spiertjes even heerlijk los! Ga vervolgens een deurtje verder en ontdek Nederlands’ snelst groeiende sport: Padel. Maarten en zijn team vertellen je alles over deze sport en je kunt zelf direct testen of het wat voor je is.

ID partners: Befaamde innovaties uit de vorige eeuw meets new possibilities

Niet buiten maar binnen bij IDpartners aan het Capitool vind je een compact overzicht van Philips HiFi uit de 70ties. In de hippietijd van de vorige eeuw waren deze innovaties geroemd in de hele wereld. Je vindt er innovaties en design van Philips: van platenspeler, cassettes, de Fisheye serie (space age design) tot MFB (Motional Feed Back) luidsprekers met eigen versterkers. Deze verzameling is samengesteld om de innovaties en de ontwikkelingen te tonen van Philips voor studenten, designers, techneuten en andere geïnteresseerden. Bezichtiging kan op afspraak. Bel Jacques Stevens voor een afspraak en maak een lunchwandelingetje via het Capitool 52.

Lees ook alvast meer over deze gave verzameling!

Symbol: voorspelbare performance

Bij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten komt veel creativiteit kijken. Maar vervolgens moeten deze producten ook foutloos geproduceerd gaan worden. Methodieken zoals Lean Development, Design for Six Sigma en Data science dragen bij aan een voorspelbare performance van producten en processen. Wil jij hier meer over leren, kom dan langs bij Symbol. Ze zijn te vinden langs het Innovatiepad. Kom vooral als je als Young Professional in een tweejarig programma aan de slag wilt bij verschillende HiTech en MedTech bedrijven.

GreaseShield: Automatische vetafscheider!

GreaseShield is volgens Interstijl de beste automatische vetafscheider ter wereld. Hun vetafscheider onderscheidt zich in functionaliteit, kostenbesparing, gebruiksgemak en is bovendien milieuvriendelijk. Milieueisen worden steeds strenger en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet er steeds beter op toe dat het lozen van plantaardige en dierlijke oliën en vetten in het riool niet langer wordt toegestaan. De GreaseShield vetafscheider biedt hiervoor een oplossing en heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele vetvangput die door steeds meer gemeenten wordt verboden op gemeentegrond. De machine haalt automatisch vet, olie en emulsie uit afvalwater, kan door de compacte behuizing overal worden geplaatst en is eenvoudig te legen en te reinigen. Door tevens een FilterShield (voorfilter) toe te passen worden grof vuil, etensresten en bijvoorbeeld papier automatisch opgevangen. Een oplossing om de verontreiniging van het drinkwatersysteem te verminderen.

 

Innovatiepad, Kennispark (Rondom de Broodbode, Capitool11, Enschede)
Capitool 11, Enschede, Nederland
Routebeschrijving

Opgave is niet nodig, kom gewoon gezellig langs. Er zijn doorlopend demonstraties!

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak