07-12-2022

Fietsstimuleringsactie: Lekker Onderweg

Fietsstimuleringsactie: Lekker Onderweg

Overijssel Onderweg wil mensen die op de topwerklocaties werken aanmoedigen om vaker te gaan fietsen naar het werk. Zo dragen we gezamenlijk bij aan gezonde medewerkers, minder files en een beter milieu. Hiervoor is de actie ‘Lekker Onderweg’ bedacht. Werkgevers en werknemers kunnen gratis deelnemen.

Zoals iedereen weet is fietsen gezond, duurzaam, goedkoop en vaak ook nog snel. En uit de vorige succesvolle fietsacties van Overijssel Onderweg  bleek steeds dat deelnemers vooral meedoen vanwege gezondheid en vitaliteit (bron: Vitaliteitsonderzoek van Provincie Overijssel);

Daar speelt Overijssel Onderweg met de fietsactie ‘Lekker onderweg” helemaal op in, waarbij de Vitaliteitsapp van SamenGezond met al ruim 60.000 actieve gebruikers wordt gebruikt.

Fietsactie “Lekker onderweg”

Binnen deze app heeft Overijssel Onderweg hun eigen omgeving, waarbij de deelnemers extra fietschallenges aangeboden krijgen. Door deel te nemen worden de deelnemers gestimuleerd minstens één keer per week de auto te laten staan en fietsend naar het werk te gaan. Om de week kunnen deelnemers meedoen aan nieuwe uitdagingen. Met deze uitdagingen gaan deelnemers samen meer bewegen en vooral meer fietsen!

Medewerkers registreren met de app hun beweegminuten en verdienen zo punten. Met de punten maken ze kans op mooie prijzen. Daarnaast kunnen ze ook nog een gezonde beloning voor hun werkgevers verdienen, zoals een pingpongtafel, fruit op het werk of een ergonomische zitbal. Deelname aan de acties is gratis!

Je hoeft als werkgever geen administratie bij te houden, persoonsgegevens te delen of contracten te tekenen. We vragen alleen of je de fietsactie intern wilt communiceren. Je ontvang van ons kant en klare communicatiematerialen.

Voor meer informatie: https://overijsselonderweg.nl/nieuws/lekker-onderweg/

Doe je ook mee?

Speelt vitaliteit ook bij mijn medewerkers?

Wil je eerst onderzoeken hoe vitaliteit in relatie tot mobiliteit bij je organisatie leeft? Dan kun je ook onze “Gezond Reizen Naar Je Werk Scan” inzetten.

Deze gratis scan bestaat uit een beknopte digitale vragenlijst die je medewerkers anoniem invullen. Je krijgt daarmee inzicht hoe je medewerkers naar het werk reizen en wat zij van vitaliteit en gezondheid vinden. Je krijgt op basis van de antwoorden een factsheet met de resultaten van je organisatie.
Zie voor meer info: https://overijsselonderweg.nl/nieuws/gezond-reizen-naar-je-werk-scan/

Laat aan de mobiliteitsmakelaar van Overijssel Onderweg (r.teeuwen@overijssel.nl) even weten of je wilt meedoen aan de:

  • fietsactie Lekker Onderweg en/of
  • Gezond Reizen Naar Je Werk Scan

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak