18-01-2021

Knappe koppen gezocht voor inspirerende ‘waterconcepten’! Gegarandeerd €2000,- vergoeding

Knappe koppen gezocht voor inspirerende ‘waterconcepten’! Gegarandeerd €2000,- vergoeding

Water wordt steeds belangrijker: mondiaal, in de wijk, bij jou in de straat en thuis. Door de gevolgen van klimaatverandering moeten we er niet alleen zuiniger mee omgaan. Vooral ook slimmer! En daar zit een flinke uitdaging de komende decennia, op meerdere vlakken. BNA Lokaal Netwerk Oosting, Architectuurcentrum Twente (ACT) en een aantal regionale partners dagen jou uit om met inspirerende ‘waterconcepten’ te komen. Challenge accepted!?

Twente is jouw vertrekpunt
Concrete locaties in Twente vormen de basis voor deze uitdaging waar jouw idee of concept ook daadwerkelijk getest kan worden. Het gaat om de volgende drie locaties:

  1. Aalderinkshoek, Almelo
  2. Hart van Zuid, Hengelo
  3. Kennispark Twente, Enschede

Benut alle ruimte voor water!
De nadruk ligt op de stedenbouwkundige en landschappelijke schaal, maar ook kleinere, technologische of architectonische concepten en ideeën zijn welkom. Als het doel maar is dat we met behulp van jouw concept of idee op een andere manier naar water kijken en daarmee de leef- en omgevingskwaliteit verbeteren. Kortom: benut alle ruimte die water jou biedt! Inspiratie, inhoud en haalbaarheid zijn leidend, niet de uitvoering.

Aan wie is deze uitdaging gericht?
Laten we het omdraaien: waarin zie jij vanuit jouw kennis, talent en skills kansen om op een andere manier naar water te kijken? Dus: verleg zelf die grens en vertel ons jouw idee. Doe er je voordeel mee!

Dit kun je verwachten
In de eerste ronde pitchen jullie als team ideeën aan een jury. Deze jury beoordeelt de meest briljante en kansrijke ideeën. De teams mogen deze vervolgens verder uitwerken in de ontwerpateliers. De deelnemende teams ontvangen van de organisatie een vergoeding van €2000,- voor de werkzaamheden. De resultaten worden in een plenaire bijeenkomst gepresenteerd en besproken met externe experts, stakeholders en opdrachtgevers.

Challenge accepted?! Meld je voor 4 februari aan!
Deelnemen doe je door dit formulier in te vullen. Voordat je je gaat aanmelden: lees goed de voorwaarden en reglementen door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. De sluiting voor aanmelden is 4 februari, de pitches starten op 17 februari en de ontwerpateliers zijn beschikbaar op 3 en 31 maart 2021. Belangrijk: we volgen op deze momenten uiteraard de coronamaatregelen die dan gelden. Houd je hier dus ook aan.

Direct aanmelden >

Een goede voorbereiding…
De beste ideeën beginnen altijd met goede inspiratie. ACT heeft daarom met Provincie Overijssel, Twents Waternet en Waterschap Vechtstromen een ‘inspiratiereader’ samengesteld.

Download hier de inspiratiereader >

Meer informatie over deelname aan de ontwerpuitdaging is ook te vinden op: https://www.bna.nl/ruimte-voor-water

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak