11-10-2018

Meebouwen aan The Gallery 2? Meld je aan!

Meebouwen aan The Gallery 2? Meld je aan!

“The Gallery 2 wordt dé ontmoetingsplek voor ondernemers en academici op het Kennispark”, vertelt Lennart Graaff van projectleider BLOC. Innovatie is het sleutelwoord in de plannen die de samenwerkende organisaties vorige week presenteerden. “’We gaan het gebouw op een innovatieve manier ontwikkelen én zo inrichten dat we innovatieprocessen maximaal ondersteunen. Daarbij werken we graag samen met bedrijven uit het gebied.”

Een duurzame ontmoetingsplaats en katalysator voor innovatie. Dat is samengevat het plan voor de tweede fase van The Gallery in Enschede. Het leegstaande gebouw bij de entree van de universiteitscampus vormt vanaf medio 2020 de verbinding tussen de academische en de ondernemende wereld. Het eerste deel van The Gallery werd een aantal jaar geleden getransformeerd tot een ‘ecosysteem’ waarin startups hun business kunnen versnellen. De Universiteit Twente, Asito, Cisco, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), Novel-T en BLOC starten nu samen met de ontwikkeling van fase 2.

Innoveren in The Gallery 2

Wie verwacht dat je straks kantoorruimte kan huren in The Gallery 2 heeft het mis. “Het wordt geen klassiek bedrijfsverzamelgebouw waar je vierkante meters huurt”, benadrukt Graaff. Het concept voor The Gallery 2 is uniek voor Nederland. “Het complex richten we zo in dat we het innovatieproces optimaal ondersteunen. Zo komen er ruimtes voor ideation, bootcamps, conceptontwikkeling, prototyping en business development. We zetten samen met onze partners innovatieprogramma’s op gekoppeld aan het motto van de universiteit: High Tech, Human Touch. Doel van deze programma’s is dat bedrijven, studenten en academici samen oplossingen ontwikkelen, testen en toepassen voor grote maatschappelijke opgaven.

Bijdragen aan ontwikkeling The Gallery

Het eerste innovatieprogramma is al gestart: de ontwikkeling van het complex. “We willen The Gallery Fase 2 inzetten als Circularity Center Twente. Dat betekent onder andere zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en bij de ontwikkeling zo veel mogelijk materialen hergebruiken”, aldus Graaff. “Bovendien ontwerpen en ontwikkelen we alles voor hergebruik. Met de ervaring die we opdoen worden nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkeld en toegepast.”

De partners willen graag samenwerken met bedrijven en instituten die een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire ontwikkeling van het complex. Op de website van The Gallery 2 lees je alles over de unieke aanpak en kun je je aanmelden om mee te werken.

Meebewegen met behoefte gebruiker

Het langgerekte complex krijgt aan de kant van Hengelosestraat een open en uitnodigend karakter. “The Gallery moet letterlijk en figuurlijk de verbinding vormen tussen de ondernemende en de academische wereld op de innovatiecampus”, beschrijft Graaff. Binnen komen er grote, open ruimtes voor conferenties, lezingen, workshops en ‘hangouts’, een koffiebar en terrassen. “We richten de ruimte zo in dat het voortdurend met de behoefte van de gebruikers mee kan veranderen.”

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak