27-03-2020

MSG plaatst brievenbus Capitool, zicht op verdere samenwerking

MSG plaatst brievenbus Capitool, zicht op verdere samenwerking

Op Kennispark zijn we flink aan de slag om de community achter de schermen vorm te geven. Daarbij kijken we ook naar zaken die bijdragen aan een BREEAM-certificering voor het hele gebied. BREEAM is een methodiek om aantoonbaar een duurzame gebiedsontwikkeling te realiseren. Softe componenten als communitybuilding en onderlinge samenwerking helpen mee om een hogere score te behalen. In dat licht bezien draagt het initiatief van MSG om een brievenbus te plaatsen bij aan een betere leefomgeving op Kennispark. Met zicht op meer!

Stap 1: Brievenbus op Kennispark

Op het terrein aan het Capitool 42 is een nieuwe MSG-brievenbus geplaatst. Op het moment van plaatsing was de huidige Corona-situatie nog niet in beeld, maar inmiddels komt de brievenbus wel goed van pas. Je kunt namelijk geheel contactloos je uitgaande post versturen. De MSG-postzegels bestel je online (www.msg.eu/shop/) en gefrankeerde brieven kun je in de nieuwe brievenbus gooien. MSG komt hier dagelijks legen en bezorgt alles binnen 24 uur, in heel Nederland. Bovendien levert het een forse besparing op (24 cent per poststuk ten opzichte van PostNL), omdat ondernemers de BTW kunnen terugvragen. Heb je een grotere mailing klaarstaan of wil je digitaal iets aanleveren, het laten printen en laten bezorgen? Ook dat kan bij MSG.

Duurzaam denken

De dienstverlening van MSG kenmerkt zich tevens door na te denken over de CO2-footprint. Ook mooi voorbeeld is de duurzame startup van MSG: Miles.delivery. Miles is de groene online koeriersdienst die meer dan 1.000 koeriers in Nederland heeft. Middels GPS worden de meest efficiënte koeriers gekozen voor (spoed)koeriersritten, om zo het aantal lege (en dus verspilde) koerierskilometers te verminderen. Je kunt je via de site aanmelden als klant of de app downloaden. Zo draag je als ondernemer bij aan een forse CO2-reductie!

Stap 2: hub voor pakketten

Verder zijn er plannen om de dienstverlening op Kennispark verder uit te breiden. Zo hoopt MSG in de toekomst een hub in te richten waar alle inkomende pakketten binnenkomen. Op die manier willen we werken aan een duurzamere ‘last-mile’ delivery op het terrein en het aantal busjes minimaliseren. Samen met het initiatief Kennispark geeft Energie wordt gekeken of de hub wellicht samengevoegd kan worden met het centraliseren van parkeergelegenheid. Binnenkort meer informatie over de samenwerking en hoe we deze duurzame toevoegingen gaan inrichten op Kennispark. Houd je (online) brievenbus in de gaten 😉

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak