30-08-2020

Nieuw in de community: Beckhoff Automation

Nieuw in de community: Beckhoff Automation

Automatiseringsbedrijf Beckhoff Automation BV opende deze maand haar nieuwe kantoor aan de Twekkeler Es in Enschede. Net buiten de officiële ‘grenslijnen’ van Kennispark, maar met een sterke wens om deel te nemen aan de community. Vestigingsmanager Bernard Gerdes stelt het bedrijf voor.

Beckhoff Automation heeft een hoofdkantoor in Duitsland en vestigingen in zestig landen. In Nederland hebben we al een hoofdvestiging in Haarlem en een locatie in Eindhoven. Vanwege de wens voor lokale ondersteuning, de aanhoudende groei en onze klanten in het oosten van het land, vestigen we ons nu ook in Enschede.

High tech leverancier automatiseringsproducten

Beckhoff levert en implementeert open automatiseringssystemen gebaseerd op PC-compatibele besturingstechnologie. Het productenpakket omvat industriële PC’s, veldbuscomponenten, besturingssoftware en aandrijftechniek. De componenten en systemen van Beckhoff worden over de gehele wereld gebruikt bij een grote verscheidenheid aan toepassingen, lopend van ‘high-performance’ machines tot intelligente building automation.

Waarom Kennispark?

Als high tech leverancier van automatiseringsproducten is de keuze voor een standplaats op Kennispark heel logisch. Uiteindelijk vonden we een hele mooie zichtlocatie net buiten het park, aan de Twekkeler Es tegenover het Avia tankstation.  Wij willen binnen Kennispark graag ons steentje bijdragen. Op het park worden onze producten al door verschillende bedrijven ingezet. De open filosofie van de Ethercat bus (door Beckhoff ontwikkeld) en snelle PLC’s met Twincat programmeeromgeving worden erg gewaardeerd door onze klanten.

Extra ondersteuningspunt voor klanten in Oost-Nederland

Het kantoor in Enschede biedt onze klantenkring in het oosten een extra ondersteuningspunt voor de verkoop, training en implementatie van automatiseringssystemen in de maakindustrie. Bernard Gerdes is aangesteld om de vestiging verder uit te bouwen en samen met engineer Geert Baars het contact met de klanten te onderhouden.

Bernard: “Beckhoff is een bedrijf dat vooroploopt in ontwikkeling en innovatie op het gebied van automatiseringssystemen. Dit sluit naadloos aan op het karakter van deze regio, daarom was een derde kantoor in Enschede een logische keuze. Bovendien bevindt een belangrijk deel van onze klanten zich al in Oost-Nederland. Vanuit Beckhoff Enschede kunnen we gemakkelijk onze klanten bezoeken voor advies en ondersteuning en onze deur staat natuurlijk ook altijd open. We beschikken hier over mooie ruimtes voor een (Corona-proof) trainingslokaal, een demoruimte en voldoende werkplekken. De bedoeling is om de vestiging de komende jaren te laten groeien, met meer engineers die onze klanten kunnen ondersteunen bij hun applicaties. De eerste vacatures staan al uit.”

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak