14-06-2019

Ontwikkelingen in ICT centraal tijdens 2 daags ICT-evenement in De Grolsch Veste

ICT2 The Challenge 27 en 28 juni

Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni vindt in De Grolsch Veste hét ICT-event van het jaar plaats: ICT2 The Challenge. Met presentaties, workshops, demo’s en hackathons van ruim 30 experts uit heel Nederland wordt er vooruit gekeken naar de uitdagingen van ICT binnen het bedrijfsleven, onderwijs en de zorg. De organisatie verwacht circa 1000 bezoekers waaronder  ondernemers, de gemeentelijke overheid, het onderwijs, de zorg, start ups, studenten en werkzoekenden. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

Het tweedaagse evenement is een initiatief van NDIX, Gemeente Enschede, ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente waarin de exponentiële groei in digitalisering, enorme toename van data en de technologische ontwikkelingen door de inzet van ICT centraal staan.

Omgaan met veranderingen in de ICT
Volgens velen staan we nog maar aan het begin van een enorme ontwikkeling in de ICT zo ook volgens Jeroen van de Lagemaat van NDIX: “Hoe gaan we om met veranderingen in de ICT? Wat wordt de uitdaging voor bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen de komende jaren? Wij gaan voor iedereen die hierin geïnteresseerd is een tweedaagse voorstelling maken van de nabije toekomst, die er sneller aankomt dan u denkt.”

Volop actie in het stadion
Tijdens het evenement wordt er in begrijpbare taal ingegaan op thema’s als Blockchain, Cybersecurity en 5G. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met experts op de inspiratiemarkt. Daarnaast is er tijdens het evenement ICT² een workshop drone vliegen, tientallen parallelsessies over actuele thema’s zoals smart cities,  te volgen  of technische snufjes zoals gezichtsherkenning te bekijken. “Wij trappen af in het stadion met een vol programma voor iedereen met interesse in digitalisering, ICT² is niet alleen voor ICT managers om te netwerken  maar juist ook voor niet-IT gerelateerde functies zoals bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg. Ook voor hen verandert er de komende tijd enorm veel door de rol van ICT.”

Afsluiten met Gerard Ekdom
De eerste dag wordt feestelijk afgesloten als onderdeel van het ICT2 evenement met een religth my fiber discoshow onder leiding van radio DJ Gerard Ekdom. “Een dag vol inspiratie, innovatie en verbinding kun je het beste afsluiten met gezelligheid, aldus Jeroen.

Wil je er bij zijn?
Het volledige programma is te vinden op www.ictsquare.nl en de Duitse versie op ictsquare.de. Aanmelden via de website is kosteloos.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak