Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
25-04-2019

ROSEN zoekt met student naar passende opdracht

ROSEN zoekt met student naar passende opdracht

Hightech inspectiebedrijf ROSEN kwam begin 2019 naar Kennispark vanwege de nabijheid van Universiteit Twente en Saxion. “We zoeken voortdurend naar vernieuwing en werken in ons research en developmentcentrum graag samen met technische talenten”, vertelt projectleider Klaas Kole. “Daarom zorgen we dat er altijd voldoende interessante opdrachten klaarliggen voor studenten en zoeken samen naar een passende opdracht.” Vind jij jouw afstudeeropdracht of stage bij ROSEN? Maak kennis tijdens de Free Lunch Friday op 28 juni!

ROSEN investeert veel in onderzoek en ontwikkeling van sensor- en datatechnologie voor de inspectie van allerlei industriële objecten, zoals pijpleidingen. Fons Ellermeijer, student Technische natuurkunde bij Saxion, deed onlangs onderzoek naar de nauwkeurigheid van het systeem dat de afstand langs een pijplijn bepaalt. Een goed afstandmeetsysteem is belangrijk om defecten in het veld te lokaliseren en datasets te vergelijken. Hij kijkt terug op een interessante opdracht bij een innovatief bedrijf.

Zelf een testopstelling bouwen
Fons: “De inspectie van de pijpleidingen gebeurt met zogenaamde pigs, een inspectieapparaat dat de toestand van het materiaal inspecteert. Verschillende technieken worden gebruikt om geometrie en wanddikte van de pijpleiding te bepalen en defecten op te sporen. Ik werkte aan een studie om fouten in het afstandsmeetsysteem op te sporen. Daarvoor onderzocht ik de meettechniek van het meetsysteem dat op de inspectierobot is gemonteerd zowel theoretisch als praktisch. Voor het onderzoeken van de potentieel belangrijkste foutbronnen bouwde ik een testopstelling en analyseerde datasets. Zo bracht ik de belangrijkste foutbronnen, met name temperatuur- en bochteffecten, in beeld en kon ontwerpverbeteringen voorstellen die in de praktijk gaan worden toegepast. Ik vond het project erg leuk: een technisch uitdagende opdracht, waarvan de resultaten direct kunnen worden gebruikt. En dat binnen een gezellig en motiverend team professionals.”

Jouw opdracht bij ROSEN?
“We hebben altijd verschillende opdrachten voor studenten klaarliggen”, vertelt Klaas Kole. “Nu bijvoorbeeld een onderzoek naar het automatisch herkennen van verschillen in digitale satellietbeelden rondom pijpleidingen. Op deze manier kunnen patronen veroorzaakt door bijvoorbeeld aardverschuivingen worden geclassificeerd. En zo zijn er meer uitdagende opdrachten. We nodigen studenten uit te reageren via onze website en vertel vooral waar je zelf naar op zoek bent. Wij zoeken graag mee naar een passende opdracht.”

Meer weten? Solliciteer via jobs.rosen-group.com.

Kennismaken met ROSEN?
Kom naar de Free Lunch Friday bij ROSEN op 28 juni! Daar kun je met technische experts van gedachten wisselen tijdens interactieve sessies en worden softwaredemonstraties gegeven.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak