Jouw mogelijkheden om Kennispark te bereiken

Een overzicht van alle vervoersmogelijkheden op en naar Kennispark

Openbaar vervoer

De goede bereikbaarheid is al voor veel ondernemers een reden geweest om zich op Kennispark te vestigen. En steeds meer ondernemers kiezen voor Kennispark vanwege die goede bereikbaarheid. Om deze zo hoog mogelijk te laten zijn, blijven we investeren in een optimale bereikbaarheid en nieuwe mogelijkheden van vervoer. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig om de parkeerstrategie in het gebied verder uit te rollen. Download hier de overzichtskaart om te zien waar je wel en niet kunt parkeren op Kennispark. Een overzicht van alle vervoersmogelijkheden op en naar Kennispark vind je hieronder.

Auto
Kennispark is via de snelweg makkelijk te bereiken. Bij het verlaten van de A35 (afslag 26 Enschede-West) is het slechts 12 minuten rijden. Werk je op Kennispark en heb je snel (vervangend) vervoer nodig? Dan kun je gebruikmaken van de deelauto’s op Kennispark.

Meer informatie over het gebruik van de ‘Campuscar’: www.goabout.com.

Fiets
Enschede wil in 2020 een echte fietsstad zijn. Daarom investeert de gemeente in goede en veilige fietsvoorzieningen. Zo is er al de GROEN-app ontwikkeld die ervoor zorgt dat fietsers sneller groen licht krijgen als ze een verkeerslicht naderen. Op de fiets is Kennispark vanuit Hengelo goed bereikbaar via de fietssnelweg F35. Treinreizigers die uitstappen op station Enschede Kennispark kunnen gebruikmaken van de deelfietsen van GoAbout.

Meer informatie over het gebruik van fietsen op Kennispark: www.goabout.com.

Openbaar vervoer
Kennispark heeft een eigen treinstation, gelegen naast FC Twente-voetbalstadion de Grolsch Veste. Vanaf daar is het maximaal een kwartier lopen naar de Universiteit Twente en omliggende bedrijven. Op station Enschede Kennispark (noordzijde) kun je eenvoudig de bus nemen naar diverse locaties op Kennispark.

Voor meer informatie over station Enschede Kennispark: www.ns.nl.

Water
Kennispark is het eindpunt van het Twentekanaal, een aftakking van de IJssel die begint in Zutphen. Onder de naam Port of Twente verbindt Twente vervoerders en bedrijven om een goede bereikbaarheid over water in Oost-Nederland te realiseren. Ook de haven op Kennispark valt hieronder.

Voor meer informatie over transport en vervoer over water naar Kennispark: www.portoftwente.com.

Vliegtuig
Twente Airport wordt uitsluitend gebruikt voor zakelijk- en recreatief vliegverkeer. Het vliegveld ligt op nog geen 25 minuten rijden van Kennispark en is dus heel geschikt voor bedrijven op Kennispark die regelmatig bezoek ontvangen van internationale klanten en relaties.

Meer informatie over zakelijk vliegverkeer of het aanmelden van vluchten: www.twente-airport.nl.

Vragen of tips?
Heb je vragen over parkeren of de bereikbaarheid op Kennispark? Of een briljant idee? Wil je meedenken of heb je een alternatief dat we moeten vermelden op deze site? Laat het ons weten via info@kennispark.nl. Wil je de Actualisatie van het Ruimtelijk Instrumentarium of het Beeldkwaliteitsplan ontvangen? Ook dan kun je ons mailen, we sturen het je dan graag toe!

 

Nieuwe ideeën of concrete plannen op Kennispark? Zij helpen je graag verder.

Marieke Stokkelaar
Marieke Stokkelaar
Gebiedsdirecteur a.i.
Marieke Stokkelaar

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak