20-04-2021

Solar Boat Twente en Wilminktheater slaan handen ineen voor online bootonthulling

Solar Boat Twente en Wilminktheater slaan handen ineen voor online bootonthulling

Solar Boat Twente presenteert 26 april haar nieuwe boot in het Wilminktheater in Enschede. Sinds september hebben de dertien leden van het Enschedese studententeam met een hart voor innovatie en duurzaamheid hard gewerkt aan de nieuwste versie van de zonneboot. Het doel is om aan het einde van dit collegejaar met de boot te racen tijdens de Monaco Solar and Energy Boat Challenge; een prestigieuze duurzaamheidsrace in de Middellandse zee in de haven van het chique Monaco.

De samenwerking tussen het Wilminktheater en Solar Boat Twente is een primeur voor beide partijen. Niet eerder heeft het studententeam haar boot op zo een grote locatie als dit theater gepresenteerd. De optie om de onthulling voor een fysiek publiek te organiseren is lang open gehouden. Toen dit uiteindelijk onmogelijk bleek, hebben beide partijen de koppen bij elkaar gestoken en samen een volwaardig online alternatief opgezet: een livestream vanuit het theater. Florian Dirkse, co-founder van The Ocean Cleanup is gastspreker op dit evenement. Hij zal vertellen over zijn missie, avonturen als zeiler en het ambitieuze project om afval uit de oceanen te halen.

Dit jaar is de 5e editie van het studententeam Solar Boat Twente. Het team bestaat nu uit 13 studenten van de Universiteit Twente. Hoewel er momenteel geen studenten van de Saxion Hogeschool lid zijn van het team, is er onlangs een nieuwe samenwerking gestart met als doel om in de komende jaren ook studenten van het HBO aan te trekken. De deelnemende studenten komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Nieuw-Zeeland, Namibiƫ, Indonesiƫ en Duitsland. Bovendien zijn de studieachtergronden zeer verschillend, wat het studententeam in werkwijze en dynamiek uniek maakt.

Naast de race in Monaco staat ook een duurzaamheidsrace in Portugal op de planning. Of Solar Boat Twente daar naartoe zal afreizen is nog onzeker gezien deze race al begin juni is en de omstandigheden rondom covid-19 daar nog onzeker voor zijn. De race in Portugal zal in het teken staan van zowel schoon drink- als zeewater. Met de zonneboot hoopt het team een inspiratiebron te zijn voor duurzame alternatieven in de scheepvaartindustrie. Voordat het zover is, zal de boot eerst gepresenteerd worden.

Aanmelden voor dit online-evenement kan op www.solarboattwente.nl/boat-reveal.

Presentatie gemist? Kijk hieronder terug!

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak