12-09-2019

“Meer startups moeten lid worden van Ondernemersvereniging Kennispark”

“Meer startups moeten lid worden van Ondernemersvereniging Kennispark”

Op donderdag 5 september organiseerde Ondernemersvereniging Kennispark Twente samen met Novel-T een After summer startup barbecue. Voor leden én voor startups! Voorzitter Patrick Duwel van Ondernemersvereniging Kennispark zag dat deze mix voor een mooie dynamiek zorgde: “De aanwezige startups kregen de gelegenheid om hun bedrijf te pitchen voor alle leden. Dat leverde een paar leuke gesprekken op hoorde ik.” Voorzitter Duwel hoopt dat startups en bedrijven elkaar vaker opzoeken. “En dat gebeurt nog te weinig”, stelt Duwel.

Meer startups

Het aantal startups dat lid is van de ondernemersvereniging is nog niet heel groot: “En dat is jammer, want onder de huidige leden is er een duidelijke uitgesproken behoefte aan meer samenwerking met startups.” Waar het aan ligt, vindt Duwel moeilijk te zeggen: “Misschien is het nog de onbekendheid wat we als ondernemersvereniging voor hen kunnen betekenen. Feit is natuurlijk wel dat startups vaak nog een focus hebben op de UT. En dat is ook logisch hoor, maar onderschat niet het netwerk dat onze leden hebben en wat deze startups aan kansen oplevert én vice versa. Novel-T heeft daarin al een ontzettend belangrijke functie om verbindingen voor ze te leggen. Toch wil ik startups uitnodigen om vaker aan te sluiten bij de activiteiten die we organiseren. Twee startups raakten tijdens de barbecue overtuigd en zijn inmiddels ook lid!”

> De meerwaarde van een lidmaatschap

Er is groei, maar niet genoeg

Meer bedrijven worden lid van Ondernemersvereniging Kennispark. Tussen medio 2018 en de zomer van 2019 kwamen er twaalf nieuwe leden bij en trad Demcon toe tot het bestuur. “Maar we zijn er nog niet”, geeft Duwel aan. “Onze rol als Ondernemersvereniging Kennispark is niet alleen om samenwerking en business te stimuleren. Onze bijdrage aan een dynamische toplocatie gaat nu ontzettend belangrijk worden. Hoe meer leden, hoe groter de stem die we kunnen hebben bij de ontwikkeling van het gebied. Op donderdag 31 oktober organiseren we bijvoorbeeld een duurzaamheidsbijeenkomst voor ondernemers en gebouweigenaren. Dat zijn grote uitdagingen die je samen als ondernemers moet willen aangaan. En los van de noodzaak om hier aanwezig te zijn als ondernemer, hoop ik dat deze bijeenkomst de ondernemers ook laat zien hoe belangrijk het is om een blok te vormen én dat een lidmaatschap van de ondernemersvereniging daar voor nodig is. ”

Tijdens de barbecue werd ook het jaaroverzicht van Kennispark gepresenteerd. Gemist?

Download hier het jaaroverzicht >

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak