15-01-2021

Xsens lanceert MotionCloud op CES en introduceert cloud-based motion capture

Xsens lanceert MotionCloud op CES en introduceert cloud-based motion capture

PERSBERICHT Xsens, de toonaangevende innovator op het gebied van bewegingsvolgtechnologie voor 3D-karakteranimatie, sport, gezondheid en ergonomie, lanceert tijdens All-Digital CES 2021 de MotionCloud-dienst voor MVN-gebruikers. Deze baanbrekende upgrade naar Xsens MVN voegt cloud-gebaseerde opslag, verwerkingskracht en rapportagetools toe en brengt de samenwerking tussen teams en de verwerking van bewegingsgegevens naar nieuwe hoogten. Naast deze uitbreiding opent Xsens een bètaprogramma, waarmee een groot aantal nieuwe cloud-gebaseerde ontwikkelingen voor alle Xsens-markten van start gaat.

Wereldwijde samenwerking en betrouwbare resultaten
Met MotionCloud kunnen Xsens gebruikers overal toegang krijgen tot gegevens en deze verwerken. MVN Analyze en Animate gebruikers kunnen gegevens rechtstreeks naar de cloud uploaden en delen met collega’s, zodat ze deze eenvoudig kunnen bekijken en analyseren. Voor studio’s met externe opstellingen of voor faciliteiten met off-site onderzoeksprojecten is het bijhouden van nauwkeurige bewegingsgegevens van ’s werelds grootste atleten en acteurs nog nooit zo eenvoudig geweest. Ontvang automatisch gegenereerde rapporten voor sport-, gezondheids- en ergonomische toepassingen met behulp van de geüploade bewegingsgegevens. Mocap-sessies kunnen worden uitgevoerd door artiesten, terwijl de gegevens direct toegankelijk zijn voor animatoren of data-analisten op geheel verschillende locaties.

Het hoge niveau van gegevensverwerking dat mogelijk is met MotionCloud betekent dat gebruikers niet langer beperkt worden door de kracht van hun ‘on-premise’ hardware. In plaats daarvan produceert MotionCloud gedetailleerde gegevensanalyses in een veel sneller tempo dan elke desktop of laptop. MotionCloud biedt gebruikers een ultramoderne motion tracking en cloud stack, met ingebouwde prestatie-analyse en rapportage op maat van de behoeften van de gebruikers. MotionCloud is gebouwd voor de hedendaagse studio en het lab.

“We gaan omhoog en de cloud in. Xsens’ MotionCloud is een zeer innovatief platform van specialisten op het gebied van bewegingsgegevens, dat is ontwikkeld voor de meest nauwkeurige gegevensverzameling en geavanceerde analyses die mogelijk zijn, en dat alles met een ongelooflijke gebruiksvriendelijkheid. MotionCloud is ontworpen voor de opslag, analyse en rapportage van bewegingsgegevens, voor elke industrie, sector en elk doel. Wij denken dat Motioncloud de productiviteit en efficiëntie van elk team aanzienlijk verhoogt – we willen onze klanten in gezondheid, sport, ergonomie en entertainment in staat stellen met deze krachtige tool”, zegt Rob Löring, Business Director 3D Body Motion bij Xsens.

De combinatie van nauwkeurige Xsens bewegingssensoren met een geavanceerd fusie-algoritme voor de verwerking produceert full body bewegingsgegevens van wereldklasse, die allemaal veilig kunnen worden opgeslagen en geraadpleegd in MotionCloud. Gebruikers kunnen de bewegingsgegevens gezamenlijk organiseren en meerdere opnames in batches herbewerken, wat tijd en kosten bespaart.

MotionCloud wordt officieel gelanceerd op All-Digital CES 2021 en vindt online plaats van 11 tot 14 januari. Lees hier meer over MotionCloud en ontdek de komende webinarserie waarin alle nieuwe functies worden besproken. Xsens heeft ook de start aangekondigd van een gratis MotionCloud Beta programma om de nieuwe ontwikkelingen in de cloud te testen.

Over Xsens
Xsens is de toonaangevende innovator op het gebied van 3D-bewegingstraceringstechnologie en -producten. Onze sensorfusietechnologieën maken een naadloze interactie mogelijk tussen de fysieke en de digitale wereld in consumentenelektronica-apparatuur en professionele toepassingen zoals Motion Capture, Motion Analysis, gezondheidszorg, sport en industriële toepassingen. www.xsens.com.

Meer weten?
Tweakers schreef ook een interessant artikel over de nieuwe clouddienst van Xsens.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak