27-10-2021

Xsens opent de deur voor innovatieve samenwerking in Twente: Innovation events

Xsens opent de deur voor innovatieve samenwerking in Twente: Innovation events

Xsens verstevigt de band met de regio Twente. In het vernieuwde hoofdkantoor op het Enschedese Business&Sciencepark worden ‘Xsens Innovation Events’ gehouden. Bedrijven en instellingen kunnen kennismaken met innovatieve ontwikkelingen op het gebied van bewegingssensoren. De eerste editie op donderdag 28 oktober staat in het teken van toepassingen in sport en gezondheid.

Xsens, ontwikkelaar en producent van bewegingssensoren, geniet wereldwijd faam doordat zijn sensoren in de entertainmentindustrie worden gebruikt voor het maken van filmanimaties en games, zoals het populaire voetbalsimulatiespel FIFA. Maar ‘motion capturing’ – de innovatieve technologie om bewegingen draadloos te registreren en te analyseren – wordt ook toegepast in de industrie, gezondheidszorg en de sportwereld. Tijdens het ‘Xsens Innovation Event’ op 28 oktober worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport en gezondheid getoond.

“Sport en gezondheid worden voor ons steeds belangrijker. Onze kennis op het gebied van motion capturing willen we op een breder gebied toepassen”, verklaart algemeen directeur Boele de Bie van Xsens. De Xsens DOT-sensoren worden nu vooral gebruikt in de top van de gezondheid- en sportmarkt. De voortschrijdende technologische ontwikkeling maakt het praktisch en financieel ook voor kleinere partijen in de keten interessant om er mee te werken. Met behulp van een online platform kunnen op een eenvoudige wijze bewegingsanalyses worden verricht die het herstel en prestaties van patiënten en sporters bevorderen. De Bie: “Het wordt haalbaarder en betaalbaarder.”

Innovation Event op 28 oktober

Xsens, in 2000 opgericht als spin-off van de Universiteit Twente, heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord Amerika. In thuisregio Twente wordt nauw samengewerkt met onder meer Universiteit Twente, Saxion Hogescholen, orthopedische kliniek Ocon en revalidatiecentrum ’t Roessingh. Via het Innovation Event wil Xsens inzichtelijk maken dat ook andere regionale zorg- en kennisinstellingen, zoals ziekenhuizen, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken baat kunnen hebben bij de aanwezige kennis van het bedrijf. Lokale samenwerking met partners is voor Xsens ook belangrijk om nieuwe innovaties in de praktijk te kunnen testen.

Bezoekers van het Innovation Event kunnen van de gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met het vernieuwde pand van Xsens. Het hoofdkantoor is recent uitgebreid met een nieuwe vleugel. Beide panden zijn verbonden door een atrium, waar het Innovation Event wordt gehouden. De (ver-)nieuwbouw was nodig om de snelle groei van Xsens te faciliteren. De gestaag stijgende omzet zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 25 miljoen euro. “De markt waarin wij ons bewegen groeit hard en het is onze ambitie om sneller dan de markt te groeien”, verklaart De Bie. De naam van moederbedrijf mCube is onlangs veranderd in Movella. Tijdens de bijeenkomst wordt toegelicht hoe Xsens actief gaat uitdragen dat het onderdeel is van Movella.

Het Xsens Innovation Event wordt op 28 oktober van 15.30 – 18.00 uur gehouden aan het Pantheon 6a in Enschede. Wielerploeg Team DSM, fysiotherapiepraktijk Pro-F en inMotion VR uit Nederland, Predimo uit Duitsland en het IJslandse bedrijf NeckCare demonstreren hoe zij werken met de sensoren en software van Xsens. Gianni Romme, oud-olympisch kampioen schaatsen en manager van de IJsbaan Twente, deelt zijn ervaringen op het gebied van sport en innovatie.

Programma

15.30 – Ontvangst

16.00 – Spreker Gianni Romme

16.30 – Demonstraties in samenwerking met Team DSM, Pro-F, inMotionVR en NeckCare

17.00 – Gelegenheid tot netwerken

Bezoekers aanmelding wel vereist.

Meer informatie: https://content.xsens.com/xsens-innovation-event

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak