09-05-2022

5ahead gaat innovaties onderzoeken voor moederbedrijf ELA Container vanuit Twente

5ahead gaat innovaties onderzoeken voor moederbedrijf ELA Container vanuit Twente

Het Duitse familiebedrijf ELA Container heeft een innovatiebranche geopend in Enschede onder de naam 5ahead.

Het Duitse familiebedrijf ELA Container heeft een innovatiebranche geopend in Enschede onder de naam 5ahead. De ‘corporate start-up’ gaat zich vanuit Twente richten op (digitale) innovaties voor uit units samengestelde ruimtes en gebouwen, die door het moederbedrijf omarmd kunnen worden. Oost NL ondersteunde het bedrijf samen met Novel-T en Kennispark Twente bij hun vestiging en verdere inbedding in de regio. 

Het Duitse ELA Container is specialist in uit units samengestelde ruimtes en gebouwen. Het bedrijf heeft wereldwijd een twintigtal vestigingen en heeft zich in Duitsland tot een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige, flexibele en modulaire ruimtes ontwikkeld. ELA Container is actief in uiteenlopende branches, variërend van de industrie, de bouwsector tot en met de handel en de horeca.

Nieuwe innovaties

Met 5ahead wil ELA Container voortdurend nieuwe innovaties op het gebied van interne processen, technische toepassingen en nieuwe business opportunities initiëren en implementeren. Philip Kwiotek, directeur van 5ahead gaat de Nederlandse tak aansturen: “Voor ELA is innovatie een van de kernwaarden, het bedrijf wil altijd voorop blijven lopen. Om dat waar te kunnen maken is 5ahead opgericht. De naam verwijst naar 5 stappen vooruit denken en doen.” 5ahead gaat zich met name richten op digitale innovaties. “Om een voorbeeld te geven, voor de plaatsing van containers is altijd een inspectie vooraf nodig. Dat kost veel tijd en geld. Wellicht is het een mogelijkheid die inspecties uit te voeren met behulp van satelliet-data of drones. Of de optimalisatie van het retourproces van onze units door de ontwikkeling van een app. Over dat soort vraagstukken en knelpunten gaan we ons buigen”, legt Kwiotek uit.

Nabijheid universiteit

Oost NL ondersteunde het bedrijf  bij hun vestiging in de regio. De keuze viel daarbij op The Gallery op de campus van de Universiteit Twente. “Voor ons is de nabijheid van talent van de Universiteit van groot belang. We zijn altijd op zoek naar nieuwe, verfrissende ideeën en we verwachten dat  die in Twente te vinden. Oost NL en Novel-T hebben ons bij de eerste stappen kunnen helpen door het leggen van waardevolle contacten.”

Bart van ’t Ende, projectmanager Tech bij Oost NL is blij dat het bedrijf zich in Twente vestigt: “Voor de regio zijn hoogwaardige R&D-banen een aanwinst. Het biedt perspectief voor alumni van de UT en het draagt bij aan het innovatieve karakter van de regio. 5ahead zoekt daarbij ook naar samenwerking met andere bedrijven in de regio, waardoor ze  een waardevolle toevoeging zijn op het digitaliserings-ecosysteem.”

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak