22-04-2020

a.s.r. real estate koopt gebouw The Gallery op campus Universiteit Twente

a.s.r. real estate koopt gebouw The Gallery op campus Universiteit Twente

a.s.r. real estate heeft, namens het ASR Dutch Science Park Fund, gebouw The Gallery gekocht van verkoper The Gallery B.V. Het moderne multi-tenant gebouw voor kennisvalorisatie en innovatief ondernemerschap ligt in het hart van Kennispark en op het campusterrein van Universiteit Twente in Enschede. Het is een nieuwe toevoeging aan de portefeuille van het Scienceparkfonds, dat in maart 2019 door a.s.r. real estate werd opgericht, en het eerste gebouw op de campus van Universiteit Twente.

Luc Joosten, fund director ASR Dutch Science Park Fund: “The Gallery is een mooie aanwinst voor de portefeuille van het ASR Dutch Science Park Fund. Het gebouw voldoet aan alle criteria van het fonds en levert bovendien een positieve bijdrage aan de rendementsdoelstelling en de gewenste geografische spreiding. Bovendien is het gebouw gelegen op een zeer sterk gedeelte van de campus, pal tussen de andere panden van Universiteit Twente. Het is onze ambitie om meer objecten te acquireren op dit science park en andere science parken in Nederland.”

Mirjam Bult is vice-voorzitter van het bestuur van Universiteit Twente en ziet de aankoop als positief. “Universiteit Twente is blij dat The Gallery gekocht is door een partij met een langetermijnvisie op campusontwikkeling en science parken. The Gallery is een belangrijk gebouw in het letterlijk en figuurlijk versterken van de samenhang tussen de campus aan de ene kant en Kennispark aan de andere kant van de Hengelosestraat. Als universiteit, gemeente en ondernemers in het gebied werken we hard aan het realiseren van de gebiedsstrategie Kennispark, waarin het versterken van die verbinding ook het voornaamste doel is. We kijken er naar uit om hier samen met de nieuwe eigenaar en onze andere gebiedspartners in op te trekken.”

The Gallery
Het 300 meter lange gebouw huisvest kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria en beschikt over een receptie, parkeergarage, een restaurant en grand café. Het is gelegen in het hart van Kennispark, als verbindende schakel tussen het Business & Science park en de Universiteit Twente, aan de Hengelosestraat 500 in Enschede.

The Gallery is officieel geopend in april 2014, nadat Universiteit Twente en een groep regionale investeerders hadden besloten het bestaande gebouw te herontwikkelen tot dit bedrijfsverzamelconcept. De regionale groep investeerders bestaat uit: VolkerWessels, Weshold, BTC-Twente, Nieuwzicht in Bogt, Reggeborgh Vastgoed en DTME. Namens verkoper The Gallery BV was makelaar Peter Rotteveel van Snelder Zijlstra betrokken bij de totstandkoming van deze overeenkomst. Het beheer van het gebouw blijft in handen van BTC-Twente BV.

Kennispark
Kennispark biedt plaats aan ruim 400 (hightech) bedrijven, bracht meer dan 900 spin-offs voort en is een broedplaats voor startups die het verschil in de wereld maken. Door de aanwezigheid van Universiteit Twente, andere onderwijsinstellingen en enkele innovatieve grote bedrijven heeft Kennispark een belangrijke rol in de regio. Kennispark is één van de volwassen campussen in Nederland en noteert ook in de Science Park Filter 2020 van a.s.r. real estate een top 10 positie. Anne-Wil Lucas is als gebiedsdirecteur verantwoordelijk voor de grote herontwikkelopgave voor het gebied om het science park ook toekomstproof te maken. “Als gebiedsdirecteur ben ik blij met de interesse die beleggers tonen in Kennispark. Het geeft aan dat Kennispark gezien wordt als een interessant gebied om in te investeren. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de toekomstplannen die we hebben voor het hele gebied. Dat doen we samen met alle vastgoedeigenaren en ondernemers in het gebied. Beoogd eindbelegger Kadans Science Partner is geselecteerd om met ons en alle andere vastgoedeigenaren de totale gebiedsstrategie voor Kennispark verder uit te voeren. Wij verwachten met de nieuwe eigenaar a.s.r. real estate op een constructieve manier samen te kunnen werken aan het realiseren van de gezamenlijke ambities voor Kennispark.”

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund
Op 1 maart 2019 heeft a.s.r. real estate het ASR Dutch Science Park Fund opgericht. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parken, met een focus op de meest aantrekkelijke science parken van Nederland. Hiermee levert a.s.r. real estate een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parken biedt bedrijven de mogelijkheid fysiek dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert.

Het ASR Dutch Science Park Fund is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland N.V. op als anchor investor.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak