13-06-2023

Bloemenmengsels ingezaaid op meerdere plekken op Kennispark

Bloemenmengsels ingezaaid op meerdere plekken op Kennispark

Langs de Hengelosestraat en de onbebouwde kavels aan het Innovatiepad en het Colosseum heeft de gemeente afgelopen najaar op meerdere plekken een bloemenmengsels ingezaaid om de biodiversiteit in het gebied te versterken. Tijdens de bloei in het voorjaar en de zomer zorgt dit voor een fleurig beeld.

Na de zomer is het mengsel uitgebloeid en ontstaat er een verwilderd beeld. Dat uitgebloeide groen wordt niet direct weggemaaid maar blijft om een aantal redenen een tijdje staan:

  • Het groen is een goede habitat voor allerlei insecten en vogels;
  • De bloemen krijgen de kans om zaden te vormen die zich dan weer kunnen verspreiden en het volgende jaar weer voor nieuwe bloemen zorgen.

Voor de instandhouding van deze bloemrijke stroken wordt die pas na de zomer gemaaid, in september-oktober. Daarna blijft het maaisel eerst even een aantal dagen liggen zodat de zaden eruit kunnen vallen. En vervolgens wordt het maaisel opgeruimd. Hierdoor wordt de instandhouding van de biodiversiteit zo min mogelijk verstoord en komen deze stroken in het voorjaar weer volop in bloei te staan.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak