30-08-2020

Coöperatie ‘Kennispark geeft energie!’ van start

Coöperatie ‘Kennispark geeft energie!’ van start

Het leek even stil rond het initiatief Kennispark geeft energie!, maar niets is minder waar. De afgelopen maanden trof het beoogd bestuur voorbereidingen om de coöperatie op te richten. “En we zetten eerste acties in gang om onze ambitie letterlijk en figuurlijk inhoud te geven”, deelt Mark de Lat, een van de initiatiefnemers van de coöperatie.

“Onze ambitie is tweeledig”, legt Mark de Lat, partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs uit. “We willen letterlijk energie opwekken met zonnepanelen op de innovatiecampus. En daarnaast willen we initiatieven ontplooien om het Kennispark te promoten als een energieke, energiegevende en innovatieve locatie.” Inmiddels zijn de conceptstatuten van de coöperatie gereed. Naast Mark bestaat het beoogd bestuur uit Bianca Screever van Demcon en Bob Vos van Switch IT Solutions. Ze worden bijgestaan door Alfred Stobbelaar van de gebiedsorganisatie Kennispark Twente en Aniek Averesch, lid van de Young Twente Board.

Slim samenwerken voor duurzame energie

“Dit najaar vragen we ondernemers en pandeigenaren op Kennispark of ze hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen”, kondigt Mark aan. “Het overschot van die energie willen we aanbieden aan de werknemers van de bedrijven op Kennispark.” De coöperatie zocht voor de opzet en uitvoering contact met een andere energiecoöperatie in de stad, Enschede Energie. “Deze coöperatie heeft al veel ervaring waarvan wij graag gebruik maken. We spraken af voor Kennispark samen een energiecoöperatie op te zetten.

Aanjagen van inspiratie, energie en innovatie

Het tweede deel van de ambitie geven ze invulling door het aanjagen en organiseren van inspirerende en energiegevende activiteiten op en rond het Kennispark. “We hebben volop ideeën”, vertelt Mark. “Variërend van een Kennispark-imker tot het herhalen van het Fietsmaatjesproject.” Mark benadrukt dat het niet alleen om grote projecten gaat. “Ook met kleine activiteiten zet je stappen vooruit. Neem de imker. Op de universiteitscampus staan al bijenkasten. Hoe mooi zou het zijn als we ook aan de andere kant van de Hengelosestraat plek creëren voor een bijenvolk. Of als we onze CO2-uitstoot compenseren met het planten van meer bomen op de innovatiecampus tijdens een Kennispark-boomplantdag.” Bij haar activiteiten zoekt de coöperatie zo veel mogelijk samenwerking met bestaande initiatieven. “We willen beweging creëren en een stap toevoegen aan wat er al is.”

Wat is jouw idee voor Kennispark?

Mark roept Kennisparkers met energiegevende ideeën op contact op te nemen. “Laat ons weten wat jij nodig hebt. We helpen graag om concrete ideeën voor elkaar te krijgen.”

Je kunt je ideeën mailen aan Mark de Lat via m.delat@eshuis.com.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak