Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:

Duurzaamheid op Kennispark

Op donderdag 31 oktober praten we je graag bij over de ontwikkelingen en over de financiële middelen, fondsen en regelingen die we beschikbaar hebben voor verduurzaming van vastgoed en de openbare ruimte op Kennispark. Deze bijeenkomst is relevant voor zowel vastgoedeigenaren als eindgebruikers van panden. Dit is dus hét moment om samen efficiënt en resultaatgericht in te zetten op de verbeteringen aan jouw vastgoed!

Duurzaamheid op Kennispark
Datum
31-10-2019
Tijd
15:00 - 18:00
Locatie
U Parkhotel, De Veldmaat 8, Enschede
Aanmelden

Kennispark is in beweging. Via de gebiedsstrategie en een nieuwe structuurvisie wordt door de Universiteit Twente, de gemeente Enschede, de provincie Overijssel en de ondernemers in het gebied gewerkt aan de transformatie van Kennispark tot een dynamische toplocatie met een campus-uitstraling. Graag praten we je samen met de Ondernemersvereniging Kennispark bij over de ontwikkelingen en over de financiële middelen, fondsen en regelingen die we beschikbaar hebben voor verduurzaming van vastgoed, collectieve mogelijkheden voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, mobiliteitsvraagstukken en de openbare ruimte op Kennispark. Deze bijeenkomst is relevant voor zowel vastgoedeigenaren als eindgebruikers van panden.

Programma 31 oktober

14.30 uur – 15.00 uur
Inloop

15.00 uur – 15.15 uur
Roy Pype is campusarchitect en oprichter van Proof of the sum: een jong Amsterdams ontwerpbureau dat zich focust op het snijvlak van architectuur en organisatiepsychologie. Roy vertelt over de relatie tussen ruimtelijkheid en kennisdeling.

15.15 uur – 16.00 uur
Debat tussen gebiedsdirecteur Anne-Wil Lucas, wethouder Economie & Innovatie Eelco Eerenberg, voorzitter Ondernemersvereniging Kennispark Patrick Duwel, directeur Campus & Facility Management UT Pim Fij en alle aanwezigen.

16.00 uur – 16.15 uur
Presentatie eindbelegger Kadans Science Partner door Johan van Gerven.

16.15 uur – 16.30 uur
Pauze

16.30 uur – 17.00 uur

DEELPROGRAMMA VASTGOEDEIGENAREN

  • Introductie over BREEAM, Greenbase en RegioDeal-middelen.
  • BREEAM-adviseur Tom Linneman over de fiscale voordelen en regelingen voor vastgoedverduurzaming.

DEELPROGRAMMA ONDERNEMERS

  • Presentatie Mark de Lat en Herbert Bult over Kennispark Geeft Energie!
  • Marieke Stokkelaar, Anne-Wil Lucas en Patrick Duwel over het coöperatiemodel en de positie van de ondernemersvereniging.

17.00 uur – 17.10 uur
Mogelijkheid voor het maken van vervolgafspraken met aanwezige partners.

17.10 uur – 18.00 uur
Borrel en duurzaamheidsmarkt.

Extra info: Kennispark zet in op BREEAM

In de Structuurvisie Kennispark is de gebiedsstrategie Kennispark ruimtelijk vertaald. Uitgangspunt is Ontmoeten & Verbinden. Van een bedrijventerrein met oplossingen per kavel willen we transformeren naar een campusomgeving waar talent zich thuis voelt en ondernemers gemakkelijker samen kunnen werken. De auto maakt plaats voor groen en gebouwen krijgen een meer open karakter.

Duurzaamheid is een belangrijke wens van ondernemers en medewerkers voor de gebouwen op Kennispark. Daarom willen we een BREEAM-certificering voor het gebied aanvragen. Onze investeringen in het gebied hebben een positieve invloed op jouw (wettelijke verplichte) investering in je pand. Hoe dat werkt, leggen we je uit tijdens deze bijeenkomst. Ook leggen we je graag uit welke regelingen en ondersteuning we je als vastgoedeigenaar de komende jaren kunnen bieden om met ons samen Kennispark te verduurzamen. Dit zijn de belangrijkste momenten voor Kennispark tot 2050:

2019
Start duurzaamheidsoplossingen Kennispark
Overeenkomst eindbelegger gebied

2020
Vorming coöperatie

2023
Vastgoed wettelijk energielabel C

2030
Vastgoed wettelijk energielabel A

2050
Vastgoed wettelijk energieneutraal

Locatiegegevens

Het U Parkhotel is het nieuwe hotel gelegen op de campus van Universiteit Twente. Het is een mooi voorbeeld van duurzaam investeren in vastgoed en het is daarvoor erkend met het gouden Green Key-certificaat. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt.

Aanmelden kan via info@kennispark.nl

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak