Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:

Campus Café 15 april | Bouwen aan een duurzame toekomst

Campus Café 15 april | Bouwen aan een duurzame toekomst
Datum
15-04-2021
Tijd
15:00 - 17:30
Aanmelden

Innovatie in de bouw

In 2050 hebben we een circulaire economie. Tenminste, dat is het plan. Zowel individueel als bedrijfsmatig draagt iedereen spreekwoordelijk zijn steentje bij. Zo ook de bouwsector, waarin Twente sterk vertegenwoordigd is. Het volgende Campus Café gaat daarom 15 april over innovatie in de bouw! Denk bijvoorbeeld aan compleet gerobotiseerd prefab bouwen, 3D-printen van materialen, visualisaties en instructies met virtual reality… Naast interessante sessies over nieuwe technologieën, kun je ook connecten met verschillende ondernemers die hun innovatie pitchen tijdens de innovatie carrousel. Een uitgelezen kans om deze innovatieve bedrijven verder te helpen met jouw kennis, kunde en netwerk.

Datum: Donderdag 15 april 2021
Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Livestream

Meld je hier aan >

15.30 uur: Breakoutsessie | Deepdive – Ontwerpprocessen optimaliseren met Generative Design en VR/AR
Bij een bouwproject wordt vaak veel tijd en energie gestopt in het maken van één ontwerp. Maar zou het niet veel beter zijn als dit proces efficiënter kan, met meerdere ontwerpen als resultaat? Met Generative Design is dit mogelijk met een paar simpele vragen. Beleef vervolgens deze ontwerpen in VR Real Time, Real size. Jan Kamphuis (Pioneering), Ko Bontje (Stamhuis), Chris de Vries (Itannex) en Tim Hermans (Recreate) vertellen je hoe je gebruik maakt van deze technologieën, zodat je stakeholders optimaal kunt betrekken in het ontwerpproces. Ook laten ze zien hoe je deze technologie inzet om nieuw talent te onderwijzen en personeelstekort tegen te gaan in de bouw, bij productiebedrijven en andere sectoren.

15.30 uur: Breakout sessie – CO2-reductie realiseren met Smart TinyLab 
Om ervoor te zorgen dat de CO2-reductie wordt behaald, moeten we alles uit de kast halen. Hogeschool Saxion is samen met partners begonnen aan de bouw van een Smart TinyLab: een proeftuin voor systeemintegratie in de bouw om onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven aan elkaar te koppelen. Ben jij benieuwd naar het concept, de functionaliteiten en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Zit jij met een vraagstuk op dit gebied? Sluit dan aan bij deze sessie!

16.30 uur: Breakoutsessie – Innovatie Carrousel
Een slimme tool voor interieurbouwers, bruggen bouwen maar dan op een andere manier, circulaire textielwanden en plafondafwerking? Een greep uit de innovaties van de toekomst waar ondernemers uit de regio aan werken. De bedrijven Hams Interieurbouw, MSG, Roelofs, Salvitat, Gebr. van der Geest, Grootgroener en Anyflex pitchen tijdens de Innovatie Caroussel de resultaten die ze de laatste zes weken hebben geboekt. In het mkb-versnellingsprogramma Innovate GO werken zij aan het vermarkten van hun innovatieve businesscase. Maak kennis met deze innovatieve bedrijven en help ze verder met jouw kennis, kunde en netwerk.

Meld je hier aan >

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak