Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
Kennissessie Provada: Bouwstenen voor een succesvol innovatiedistrict
Tickets
Kennissessie Provada: Bouwstenen voor een succesvol innovatiedistrict

Hoewel Kennispark nog steeds tot de top van de Nederlandse campussen behoort, is het park toe aan een opknapbeurt. Welke bottlenecks komen we onderweg tegen en hoe lossen we die op?

Event past
Datum
28-10-2021 / 28-10-2021
Tijd
14:30 - 15:20
Locatie
Provada, RAI Amsterdam
Tickets

 

Bouwstenen voor een succesvol innovatiedistrict

In Nederland is Kennispark Twente het eerste sciencepark dat met een grote opknapbeurt bezig is. We zijn pionier dus! We zijn nog altijd het grootste sciencepark, maar dat willen we graag zo houden. De make-over is nodig om ons park nog beter en aantrekkelijker te maken. We zetten de ‘wet van de remmende voorsprong’ in om onszelf opnieuw uit te vinden.

Hoe zorg je nou voor een succesvol innovatiedistrict? Welke elementen spelen daarin een rol en welke bottlenecks kom je daarbij tegen? Maar nog belangrijker: hoe ga je met deze bottlenecks om? Daartoe organiseren we een kennissessie op de stand van de Provincie Overijssel rondom essentiële thema’s die spelen op de herontwikkeling van scienceparken.

Het doel van de paneldiscussie:

 • Laten zien dat we een aanpak hebben ontwikkeld waarbij we tegelijkertijd werken aan de fysieke als programmatische versterking van Kennispark.
 • Laten zien dat we met verschillende partners samenwerken aan het bereiken van die doelstellingen, omdat dat de enige manier is.

Onder leiding van Marieke Stokkelaar, communitymanager Kennispark Twente, gaat het expertpanel met elkaar en met het publiek in gesprek. Het expertpanel bestaat uit:

14.30 uur
Welkomstwoord & introductie thematiek: Bottlenecks & musthaves bij campusontwikkeling
Hoewel Kennispark nog steeds tot de top van de Nederlandse campussen behoort, is het park toe aan een opknapbeurt. De doelen zijn helder: het creëren van een omgeving waar talent graag wil werken, aanvullende faciliteiten die nieuwe innovaties mogelijk maken, een scherpere focus op medische technologie, een betere verhouding tussen kennisbedrijven en overige bedrijvigheid en meer ontmoetingsplaatsen voor studenten en bedrijven. Deze keuzes moeten leiden tot honderden extra banen en het aantrekken van talent. Welke bottlenecks komen we onderweg tegen en hoe lossen we die op?

We lichten onze ontwikkelstrategie toe die bestaat uit de volgende vier doelen:

 1. Toevoegen innovatiedistrict
 2. Opknappen bestaande Business & Science-park
 3. Profiel versterken
 4. Samenwerking versterken

14.35 uur
Paneldiscussie
Thema 1 Toevoegen nieuw innovatiedistrict

 • Waarom inzetten op het toevoegen van een nieuw innovatiedistrict?
 • Hoe ziet a.s.r. de herontwikkeling vanuit vastgoedperspectief?
 • En waarom is deze olievlekbenadering zo essentieel?

Thema 2 Clustervorming
Een van de pijlers is het versterken van een hightech profiel van Kennispark. We zetten sterk in op het MedTech cluster.

 • Wat is de economische meerwaarde van het versterken van zo’n cluster? En waarom zou je kiezen?
 • Hoe helpt de provincie Kennispark bij het versterken van deze clusters?

Thema 3 Herstructurering bestaand B&S-park en versterken samenwerking
Op Kennispark kennen we de bijzondere situatie van 400 ondernemers, 80 panden en 60 vastgoedeigenaren. Communitybuilding en commitment zijn belangrijk, maar misschien wel de lastigste klus.

 • Welke tools heb je in handen om dat te realiseren?
 • Hoe kan BREEAM helpen om een gebied met al haar inwoners te verbinden en samen tot toekomstbestendige districten te komen?

15.20 uur
Wrap-up

Provada, RAI Amsterdam
Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam, Nederland
Routebeschrijving

Op de website van de Provada kun je toegangstickets voor het event bestellen. Daar staat ook het totale programma van HET driedaags event voor de vastgoedbranche.

Bestel je tickets >

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak