31-01-2022

Fietsmaatjes 2022: Geef je op als bedrijf

Fietsmaatjes 2022: Geef je op als bedrijf

Op Kennispark Twente willen we graag mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Daarom werken we graag mee aan de actie Fietsmaatjes 2022!

Wat is Fietsmaatjes?

Met deze fietsactie stimuleren collega’s elkaar om naar het werk te fietsen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke gefietste dag een financiële beloning. Fietsmaatjes is dus: fietsen naar je werk en daarmee geld verdienen. Gezond, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee.

Fietsende medewerkers? Voordelen voor je bedrijf!

Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet-fietsers; gemiddeld scheelt dat 1 á 2 ziektedagen per jaar. Fietsers zijn fitter en productiever. Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Kortom, fietsen loont!

Voor wie?

De actie is bedoeld voor medewerkers die vóór deelname aan Fietsmaatjes 2022 gemiddeld minimaal 3 dagen per week:

  • met de auto naar het werk rijden en minimaal 5 km van het werk wonen. Zij zijn de ‘deelnemers’ en gaan de uitdaging aan om over te stappen op de fiets, óf
  • naar het werk fietsen. Zij gaan als ‘buddy’ de automobilisten aanmoedigen om te fietsen.

Fietsmaatjes 2022 is alleen voor werknemers van organisaties die die gevestigd zijn op de volgende Twentse bedrijventerreinen: Marssteden, Kennispark Twente, Technology Base, Westermaat en Twentekanaal. Fietsmaatjes 2022 is vooral interessant voor werknemers die ondanks de coronamaatregelen, door het type werk dat ze hebben, structureel naar hun werk moeten reizen.

NB: Onderwijsinstellingen en gemeenten zijn uitgesloten van deelname.

Looptijd

De looptijd van Fietsmaatjes 2022 is 5 maanden (maandag 28 februari t/m donderdag 28 juli). Gedurende de eerste 3 maanden wordt de financiële beloning opgebouwd. In de vierde en vijfde maand blijven buddy’s en deelnemers de app van Fietsmaatjes gebruiken om fietsritten te registreren en elkaar aan te moedigen om zoveel mogelijk te fietsen.

Wie doet wat?

De organisatie en administratie van de actie is in handen van Twente Mobiel. Als jouw bedrijf meedoet, is je inzet beperkt tot:

  • aanmelden bedrijf via het aanmeldformulier;
  • promotie van de actie bij uw medewerkers. Twente Mobiel faciliteert je met tekst en beeldmateriaal;
  • beoordelen van de aanmeldingen van de deelnemers.

Medewerkers kunnen zich tot en met 20 februari aanmelden, maar pas nadat zijn/haar werkgever zich voor de actie heeft aangemeld. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers aan Fietsmaatjes 2022. Vol = vol, dus wacht als organisatie  niet te lang met aanmelden.

Meer informatie vind je op Vaakgestelde vragen, op de site van Twente Mobiel.

Doe mee en geef je als bedrijf op voor 11 februari!

Wil je als werkgever meedoen met deze fietsactie? Vul dan vóór 11 februari het online aanmeldformulier in! Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname en informatie over het vervolgtraject.

Voorwaarden voor deelname bedrijven aan Fietsmaatjes 2022

  1. Alleen als een bedrijf zich voor de fietsactie Fietsmaatjes 2022 heeft aangemeld, kunnen de medewerkers die bij dit bedrijf werken aan deze actie deelnemen.
  2. Na aanmelding promoot het bedrijf actief de fietsactie bij de medewerkers.
  3. De contactpersoon van het bedrijf keurt de aanmeldingen van medewerkers (als buddy of deelnemer) goed of af.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak