15-01-2021

Fraunhofer Project Center brengt eerste editie van InnovatieNu uit

Fraunhofer Project Center brengt eerste editie van InnovatieNu uit

De eerste uitgave van InnovatieNu, het eigen magazine van het Fraunhofer Project Center at the University of Twente, is een feit. Het thema van deze editie is Empowering Manufacturing of een blik op de superindustrie. InnovatieNu streeft naar een nauwere band met de industrie, door prikkelende artikelen aan te bieden over nieuwswaardige en relevante onderwerpen. Het magazine is zowel in het Engels als in het Nederlands uitgebracht, en wordt verspreid onder netwerkpartners en bedrijven binnen de maakindustrie. Een digitale versie is beschikbaar op de website van het AMC.

InnovatieNu is een initiatief van het Advanced Manufacturing Center (AMC) en wordt uitgebracht door het team van het Fraunhofer Project Center. Het AMC is een open innovatiehub voor digitalisering binnen de maakindustrie en het uitstippelen van de route richting een slimmere industrie. De kernactiviteiten bestaan uit toepassingsonderzoek, demonstrators en kennisoverdracht (http://amcenter.eu/).

Het magazine zal ieder kwartaal uitgegeven worden. In iedere uitgave staat een onderwerp of trend uit de maakindustrie centraal. Dit thema wordt belicht vanuit verschillende perspectieven, vanuit verschillende sectoren en levels binnen de maakindustrie.

Door het brede scala aan onderwerpen en het feit dat veel hiervan geschreven is door experts met veel praktijkervaring, zal er voor professionals van iedere afdeling en sector binnen de maakindustrie relevante content zijn.

“Met trots kondig ik de ontwikkeling van ons magazine aan, dat brancherelevante en -goedgekeurde inhoud bevat. Ons doel is om bedrijven te inspireren om vanuit een ander perspectief naar hun processen te kijken en het potentieel van smart manufacturing te zien voor hun eigen organisatie.”

– Dr. Biba Visnjicki, Managing Director

Het magazine is bedoeld om de integratie van kennis in praktische oplossingen uit te lichten, en daarbij een life-long learning mentaliteit binnen de maakindustrie te stimuleren.

“Baanbrekende nieuwe technologieën wekken interesse bij innovatieve bedrijven. De ontwikkeling van dit magazine over dergelijke onderwerpen maakt onze kennis en ervaring, en die van onze partners, toegankelijk voor iedereen.”

– Prof. Dr. Ian Gibson, Scientific Director & Professor, Design Engineering @ University of Twente

InnovatieNu’s eerste uitgave bevat een inzicht in de visie van het AMC en de rol die dit innovatiecentrum gaat spelen in het bevorderen van de digitale transformatie voor bedrijven in heel Europa. Een ander artikel bespreekt de impact van Advanced Manufacturing en hoe dit Europese bedrijven in de maakindustrie beïnvloedt.

Het magazine is gericht op actuele en scherpe inhoud, dat waarde biedt voor iedereen die actief is in de maakindustrie. De redactie verwacht dat InnovatieNu een toegankelijk platform biedt voor de uitwisseling van nieuwe en betere ideeën voor innovatie, op elk vlak van de maakindustrie.

Dit magazine is zowel gedrukt beschikbaar als online, in de Library binnen de Knowledge Hub op de AMC website.

De volgende editie van InnovatieNu zal in het voorjaar van 2021 uitgebracht worden.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak