14-12-2018

Grootste vestiging Vindsubsidies komt naar Kennispark

Grootste vestiging Vindsubsidies komt naar Kennispark

Grenzen verleggen door de juiste financiering en subsidie te vinden, daarmee helpt Vindsubsidies organisaties en bedrijven. Deze maand verleggen ze zelf een grens. De snelgroeiende organisatie start een nieuwe vestiging op het Kennispark in Enschede. Directeur Leon Rohaan vertelt over recente successen in deze regio en hun plannen op de innovatiecampus.

“We zochten een locatie dichtbij klanten, kennisinstellingen, startups en studenten”, begint Leon Rohaan zijn verhaal. “Een locatie die goed bereikbaar is voor onze medewerkers en waar we nieuwe medewerkers kunnen vinden.” Het bedrijf, onderdeel van het internationale Idox Group, heeft al vestigingen in Utrecht en Deventer. “Na het sluiten van onze locatie in Goor, komt de grootste vestiging, met 35 medewerkers, hier op het Kennispark in Enschede.”

Vooruitstrevende ideeën verdienen een kans

Vindsubsidies is een ervaren en ambitieuze partij op subsidiegebied. Leon Rohaan: “Dagelijks begeleiden we bedrijven, kennisinstellingen en overheden bij het vinden, aanvragen en uitvoeren van subsidieprogramma’s, fiscale regelingen, fondsen en kredieten. Daarbij zitten ook steeds meer startups en scale-ups. Want juist voor deze groep bedrijven, heeft de overheid prachtige instrumenten om innovatieve en experimentele projecten een kans te geven. Op landelijk en Europees niveau.”

Voorbeelden van succesvolle Kennisparkers

Rohaan noemt als voorbeeld UT-spin off SciSports. ”Voor het project BallJames van SciSports konden we landelijke en Europese subsidies benutten. Het is fantastisch om te zien hoe het bedrijf, dat voetbaldata analyseert, vanuit een startup-positie nu de sportwereld verovert.” Andere voorbeelden van Enschedese succesverhalen op het Kennispark zijn IT-bedrijf Nerds & Company, waarvoor tientallen ontwikkelprojecten subsidie werd gevonden, Rolsch Assetmanagement, dat een topsectorsubsidie voor een project rond rioolmanagement ontving en Universal Electronics, dat met steun van innovatiesubsidie WBSO nieuwe projecten ontwikkelt. Tot slot noemt Leon Rohaan SoundEnergy. Zij ontvingen een aanzienlijke topsectorsubsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar een duurzaam systeem dat gebouwen met geluidsgolven verwarmt. “Vestigen op Kennispark is gezien onze klanten in deze regio een logische stap.”

Spelen in de Champions League

De subsidietrajecten die Vindsubsidies begeleidt, vragen vakinhoudelijke kennis. “Als je Champions League wilt spelen, moet je de beste spelers in huis halen. Daarom hebben we hoogopgeleide vakspecialisten in onder andere energie, hightech mkb, chemie, ICT en life, science en health.” Vindsubsidies groeit de afgelopen drie jaar sterk. “Voor het derde jaar op rij mogen we ons FD Gazelle noemen”, vertelt Leon Rohaan. “Met deze vestiging op Kennispark hopen we talent aan te trekken van Universiteit Twente en Saxion. We gaan daarvoor werken met studententeams en traineeships.”

Wens voor meer horeca op Kennispark

Over een paar dagen komen de verhuiswagens voorrijden. Nu wordt er nog volop geklust op de derde verdieping van het pand aan de Hengelosestraat 581. “We bieden onze medewerkers graag een fijne werkplek met verschillende faciliteiten. Zo vormde de sportschool om de hoek een pré bij deze locatie. Meer horeca zou nog een mooie aanvulling zijn op de innovatiecampus Kennispark.”

Kennismaken met Vindsubsidies? Dat kan vanaf 24 december 2018 in hun kantoor aan de Hengelosestraat 581 in Enschede. Of kijk op vindsubsidies.nl.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak