26-05-2021

Innovation Sprint opent R&D-vestiging voor innovatieve eHealth-oplossingen op Kennispark Twente

Innovation Sprint opent R&D-vestiging voor innovatieve eHealth-oplossingen op Kennispark Twente

De Belgische eHealth-specialist Innovation Sprint opent deze zomer een kantoor op Kennispark Twente in Enschede. Het bedrijf biedt oplossingen voor de eHealth- en Life Sciences-sectoren, met een focus op Big Data analytics,  Artificial Intelligence en Virtual Coaching op data uit de praktijk. Met de komst van Innovation Sprint wordt het Twentse MedTech-ecosysteem verder versterkt. Kennispark, TechMed Center, Novel-T en Oost NL werken samen om het MedTech-cluster te versterken, onder meer door bedrijven als Innovation Sprint naar de regio te trekken.

De directeur van Innovation Sprint, Sofoklis Kyriazakos, is enthousiast over de vestiging op het sciencepark. “We hebben voor Twente gekozen vanwege de bruisende en inspirerende omgeving. Ook wilden we dicht bij de kennis en het talent van de medisch-technische opleidingen van Universiteit Twente en gelijkgestemde samenwerkingspartners in het MedTech-cluster zitten.” Innovation Sprint maakte tijdens de matchmaking op het TechMed event, georganiseerd door World Trade Center Twente, voor het eerst kennis met het ecosysteem in Twente. Samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL werd vervolgens onderzocht hoe de expertise van Innovation Sprint kon bijdragen aan het MedTech-cluster en vice versa. Vestiging op Kennispark Twente bleek de logische vervolgstap. Het bedrijf brengt kennis mee rondom het slim inrichten van klinisch onderzoek en de dataverzameling die daarvoor nodig is.

Gepersonaliseerde zorg door Big Data en AI

Innovation Sprint combineert gegevens en expertise uit de klinische wetenschap, ICT, signal processing en Machine Learning om zorgprocessen te verbeteren. Het bedrijf gebruikt de gegevens om gepersonaliseerde zorgoplossingen te ontwikkelen. Daardoor krijgen patiënten de juiste zorg op het juiste moment. Op Kennispark Twente opent Innovation Sprint een lab dat zich bezig gaat houden met het integreren van Virtuele Coaching in het Healthentia-platform. Dat is een software-applicatie dat patiënten en behandelaars realtime informatie geeft over medicatie, gezondheid en levensstijl.

Groei in talent, netwerk en kennis

Binnen het team van Innovation Sprint op Kennispark werken mensen met verschillende expertises samen om tot goede technologische oplossingen te komen. Bij dit team hebben zich onlangs experts gevoegd die een relatie hebben met de Universiteit Twente. Zij brengen ervaring mee over virtuele coaching bij digitale gezondheidstoepassingen. Het kernteam bestaat verder uit Dr. Harm op den Akker, hoofd Virtuele Coaching, en Dr. Miriam Cabrita, specialist Personalized Digital Health. Daarnaast wordt het team ondersteund door adviserend lid Prof. Dr. Hermie Hermens, tevens hoogleraar bij de groep Biomedical Signals and Systems aan de Universiteit Twente.

Innovation Sprint wil het team de komende tijd verbreden door meer talent aan te trekken, door nauw samen te werken met de technische opleidingen van de Universiteit Twente en door intensievere samenwerking met andere bedrijven in het MedTech-Cluster. Anne-Wil Lucas, gebiedsdirecteur Kennispark Twente: “Dit bedrijf past uitstekend in onze strategie om het MedTech-cluster en ons profiel rondom medische technologie nog steviger neer te zetten. We zijn ervan overtuigd dat Innovation Sprint bedrijven op ons sciencepark kan helpen in hun groeiambities. Zij vormen een waardevolle toevoeging op het Twentse ecosysteem in zowel kennis als werkgelegenheid.” Op termijn verwacht Innovation Sprint dat de vestiging in Twente uitgroeit naar 10 medewerkers.

NL_Innovation_Sprint_kennispark

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak