04-10-2021

MASER Engineering en Eurofins Scientific bundelen hun krachten

MASER Engineering en Eurofins Scientific bundelen hun krachten

MASER Engineering, het technologisch leidende testcentrum voor falen en betrouwbaarheid in Europa, en Eurofins Scientific, een internationale, gerenommeerde laboratoriumgroep, hebben een overeenkomst gesloten waarbij Eurofins Scientific de aandelen van MASER Engineering BV zal verwerven. Het huidige uitvoerend management zal ook participeren via een minderheidsbelang.

Grote ambities om te groeien

MASER en Eurofins delen een vergelijkbare filosofie en vullen elkaar perfect aan. Samen hebben de twee bedrijven grote ambities om de Europese markt te laten groeien, met name in de halfgeleider- en elektronische systeemindustrie. De nieuwe eigenaar zal ook extra mogelijkheden voor MASER creëren op de internationale markt, met name binnen de Eurofins Materials & Engineering Sciences Business line.
“We zijn erg blij dat we een sterke partner hebben gevonden die technisch innovatief, duurzaam en groeigericht is”, aldus Hans Kemper en Kees Revenberg, oprichters en voormalig eigenaren van MASER Engineering.

Vertrouwen in MASER’s toekomst

De Nederlandse activiteiten van MASER zullen blijven bestaan om klanten te blijven bedienen met de beste service. MASER’s handelsmerken van flexibiliteit, leverbetrouwbaarheid en het consequent inspelen op de behoeften van de klant zullen verder worden versterkt. De bestaande relaties met klanten en leveranciers zullen worden voortgezet en geïntensiveerd.

Thijs Kempers, CEO van MASER, zal zorgen voor een soepele voortzetting van MASER na de overname en zal zijn rol als CEO blijven vervullen. “Ik ben vastbesloten om continuïteit te creëren voor zowel onze klanten als onze werknemers en om positieve ontwikkelingsmogelijkheden te creëren voor de werknemers van MASER. Onze uitbreidingsplannen zijn in uitvoering en ik heb veel vertrouwen in de toekomst van MASER.”

Over MASER Engineering BV

MASER Engineering is opgericht in 1993 in Enschede en is een geaccrediteerd onafhankelijk engineering testcentrum met een breed en diepgaand dienstenpakket. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van betrouwbaarheidstesten en faalanalyse. Het hoofdkantoor is gevestigd in de ‘Kenniscampus Twente’ (Kennispark Twente) in Enschede met in totaal 56 medewerkers.

Over Eurofins Scientific

Met een jaaromzet van meer dan 5 miljard euro, 55.000 medewerkers en een netwerk van meer dan 900 onafhankelijke bedrijven in 50 landen is Eurofins Scientific een toonaangevende internationale laboratoriumgroep, met een uniek scala aan analytische en servicecapaciteiten voor de farmaceutische, voedingsmiddelen-, milieu- en consumentengoederenindustrie. Als geaccrediteerd en internationaal erkend testlaboratoriumnetwerk voert Eurofins onafhankelijke tests uit op technische apparatuur en componenten. Het biedt ook conformiteitsbeoordelingsoplossingen voor nationale, Europese en internationale markttoegang.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak