23-09-2020

Nieuws van Xsens: mCube verwerft Kinduct om het SaaS-aanbod uit te breiden

Nieuws van Xsens: mCube verwerft Kinduct om het SaaS-aanbod uit te breiden

Combinatie creëert een Technology Leader voor Human Performance Motion Solutions

San Jose, CA – 22 september 2020 – mCube, een innovator en technologieleider in sensoroplossingen die het Internet of Moving Things (IoMT) mogelijk maken, kondigde vandaag de overname van Kinduct aan. Kinduct’s platform, dat marktleider is op het gebied van het beheer van atleten- en gezondheidsgegevens, wordt gebruikt door prestatiepersoneel over de hele wereld in professionele, collegiale en Olympische sporten als een instrument om atletengegevens te consolideren, bruikbare inzichten te vinden en programma’s te leveren die de resultaten van de prestaties op dagelijkse basis beïnvloeden. Deze acquisitie, gecombineerd met de toevoeging van Xsens in 2017, stelt mCube in staat om een totaaloplossing te creëren voor alle hardware, software en datadiensten. Het gecombineerde bedrijf richt zich op de snel groeiende markt voor het vastleggen, digitaliseren en analyseren van bewegingsgegevens over meerdere branches. mCube’s eindmarkten omvatten gezondheid en sport (prestaties, wellnessherstel, biomechanica en ergonomie), entertainment (films, film, animatie en games), en sensormodules (autonome voertuigen, drones, robotica, stabilisatie, veeteelt en het volgen van activa).

De overname van Kinduct creëert een full-stack hardware- en softwareoplossing voor human motion analytics. Kinduct is gevestigd in Halifax, Nova Scotia Canada, en brengt meer dan 10 jaar ervaring in het verzamelen van menselijke prestatiegegevens voor sport en gezondheid. Het platform voor menselijke prestaties verzamelt gegevens van externe bronnen en automatiseert bepaalde rapportages en waarschuwingen met betrekking tot de prestaties en het welzijn van het menselijk lichaam. Deze datasets variëren van eenvoudige databases tot complexe platformen. Kinduct’s platform voor menselijke prestaties consolideert gegevens over sportprestaties, welzijn en letselrisico’s, zodat gebruikers, waaronder atleten, teams, competities, spelersverenigingen, sportmedische professionals en orthopedische klinieken, weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van gecombineerde instrumenten, informatie en analyses om de prestaties te optimaliseren, risico’s op letsel te identificeren en het herstel te versnellen. De huidige klanten van Kinduct zijn tientallen NHL-, NBA-, NFL- en MLB-teams, maar ook Gatorade, Olympische sportverenigingen en zakelijke gezondheidszorgpartners.

“We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van mCube, Kinduct en Xsens een krachtige mix van hardware en software voor de IoMT-markt samenbrengt”, zegt Ben Lee, CEO van mCube. “De toevoeging van Kinduct aan de groep van bedrijven van mCube zal ons SaaS-aanbod versnellen met opwindende tools om gebruikers van sport en gezondheid te helpen hun welzijn te verbeteren en te behouden”.
De gecombineerde mCube en Kinduct business is gepositioneerd voor snelle groei en uitbreiding. “De toetreding tot mCube, een gevestigde technologische leider in Silicon Valley, is een geweldige kans voor het Kinduct-team om wereldwijd uit te breiden. Dit is een geweldig technisch uitgangsverhaal voor Halifax en Novia Scotia”, zegt Travis McDonough, CEO en oprichter van Kinduct. “mCube’s breed geadopteerde sensorfusie-oplossingen zullen naadloos integreren met onze cloud-gebaseerde atleet management software om diepe inzichten te bieden om de atletische prestaties te helpen optimaliseren, zowel voor de professionele als voor de alledaagse consument”.

Over mCube

mCube is een technologisch leider in sensoroplossingen en data-analyse voor het Internet of Moving Things (IoMT). mCube integreert hardware en software om fullstack bewegingsoplossingen te bieden die bewegingsgegevens vastleggen, digitaliseren en analyseren voor een verscheidenheid aan toepassingen. Deze oplossingen zijn op grote schaal toegepast in de entertainment-, sport-/gezondheids-, autonome voertuig-, drone-, industriële robot- en veeteeltindustrie. Ga voor meer informatie naar www.mcubemems.com. Volg mCube op Twitter @mcubemems.

Over Kinduct

Kinduct’s Athlete Management System (AMS) wordt gebruikt door meer dan 550 teams, competities, organisaties, prestatiecentra, militaire en gezondheidsorganisaties over de hele wereld. Kinduct heeft meerdere wereldkampioenen ondersteund in de MLB, NHL, NBA, NFL en NCAA, evenals organisaties die de tactische atleet trainen en organisaties die de patiënt empoweren. Door middel van een veilige, cloud-gebaseerde AMS, consolideert Kinduct een breed scala aan prestatie- en blessuregegevens, het verbeteren van de workflow en het optimaliseren van de prestaties voor duizenden coaches, trainers en atleten. Kinduct is ook geïntegreerd met veel toonaangevende wearables, evaluatie- en dataverzamelingstechnologieën, waardoor rijke gegevens worden omgezet in krachtige inzichten. Bezoek www.kinduct.com voor meer informatie.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak