21-03-2019

Ondernemersvereniging Kennispark groeit

Ondernemersvereniging Kennispark groeit

“Elke maand komen er nieuwe leden bij”, vertelt voorzitter Patrick Duwel van de ondernemersvereniging Kennispark. “En met Demcon aan boord, hebben we nu ook een hightechbedrijf in het bestuur.” Is jouw bedrijf al lid?

“De gebiedsstrategie voor innovatiecampus Kennispark werkt als katalysator voor de ondernemersvereniging”, stelt Patrick Duwel, zelf eigenaar van het bedrijf Keypoint Consultancy aan de Institutenweg. “Nu we naar de uitvoeringsfase gaan, is er een duidelijke rol voor de ondernemersvereniging. We profiteren van de dynamiek en maken zelf ook nieuwe plannen voor de vereniging. Die plannen leggen we in mei voor aan de leden.”

Meer hightechbedrijven

Patrick is sinds de zomer van 2018 voorzitter van de vereniging. Die zomer vernieuwde de helft van het bestuur. “We willen graag dat alle bloedgroepen vertegenwoordigd zijn en streven naar een goede mix van bedrijven.” Patrick somt op: dienstverlening, hightechbedrijven, startups en de bijzondere bedrijven, zoals de ondernemers op Go Planet. “De groei zit er in, van de 400 bedrijven zijn nu zo’n 160 lid. En er komen elke maand leden bij, vooral techbedrijven.”

Verbinding met UT vergroten

Elke woensdagmiddag bezoekt Patrick samen met Anne-Wil Lucas, kwartiermaker Kennispark, een bedrijf op de innovatiecampus. “Deze wekelijkse koffiemomenten zijn heel waardevol. We leren waar de behoefte van ondernemers ligt en kunnen ook al direct verbindingen leggen. Veel bedrijven zoeken naar een link met Universiteit Twente bijvoorbeeld. Voor het aantrekken van talent en delen van kennis. Dat is een van de punten die we meenemen in onze plannen.”

Springplank voor startups

Het bestuur wil ook het lidmaatschap voor technische spin-offs interessant maken. “Startups hebben geen idee wat de ondernemersvereniging voor hen kan betekenen. Terwijl wij voor deze starters een springplank kunnen zijn. Bijvoorbeeld door ons uitgebreide netwerk, samenwerking met leden, gebruik van test- of R&D-faciliteiten of ondersteuning bij bijvoorbeeld accountancy”, vertelt Patrick. “De ondernemersvereniging vervult daarnaast een loketfunctie. Je kunt bij ons aankloppen met vragen, bijvoorbeeld als je een vestigingslocatie zoekt.”

Benieuwd naar de plannen van de Ondernemersvereniging? Nodig Patrick uit op de koffie, elke woensdag tussen 16 en 17 uur. Mailen met een vraag kan natuurlijk ook: patrick.duwel@keypoint.eu.

Het bestuur van de Ondernemersvereniging Kennispark

Marcel Balvers, penningmeester (Hendriksen Accountants en Adviseurs) Irith Hoffmann, secretaris (Damsté advocaten en notarissen) Patrick Duwel, voorzitter (Keypoint Consultancy) Rossana Geerts, lid Algemeen Bestuur (Symbol) René Reitzema, lid Algemeen Bestuur (Mediavisie) Rene Polman, lid Algemeen BestuurHerbert Bult, lid Algemeen Bestuur (Demcon) René Scholten, lid Algemeen Bestuur (Mazars) Peter Plantenga, lid algemeen Bestuur (Zero55) Alfred Stobbelaar, adviseur (Gemeente Enschede) Eric van Nugteren, adviseur (ex-lid Algemeen Bestuur) Nancy Trip, lid Algemeen Bestuur

Bezoek de website van de ondernemersvereniging Kennispark en word direct lid.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak