02-04-2019

Op zoek naar UT-talent? Kijk op Jobteaser

Op zoek naar UT-talent? Kijk op Jobteaser

Meer dan 10.000 studenten en ruim 1500 afgestudeerden per jaar. Op de campus van de Universiteit Twente wemelt het van het talent. “Via het online platform Jobteaser koppelen we studenten aan bedrijven”, vertelt Hemo Oumenad, career counsellor van Career Services UT. Staat jouw vacature of opdracht al op Jobteaser?

“Met het platform Jobteaser werken we nu een jaar”, legt Hemo uit. “Het is een van onze initiatieven om het voor bedrijven makkelijker te maken om UT-talent te vinden. En het helpt studenten om de ideale opdracht of baan te vinden.”

Studeren is meer dan alleen een diploma halen

Career Services UT begeleidt sinds twee jaar UT-studenten bij het vormgeven van hun carrière, tijdens en na hun studie. Daarvoor zoekt zij nadrukkelijk contact met bedrijven in de omgeving. “We horen van bedrijven geregeld dat het lastig is bij de UT binnen te komen. Want waar moet je zijn? Samen met de Science Shopvormen wij voor bedrijven de toegang tot Universiteit Twente en al haar kennis en talent.”

Gratis aanmelden bij Jobteaser

Jobteaser is een carrièreplatform dat door meerdere Europese hogescholen en universiteiten wordt gebruikt. Aanmelden is voor bedrijven gratis en kan via de website van Career Services UT. Daarna heb je toegang tot een database van ruim 700 UT-studenten. “Het aantal aangesloten bedrijven bedraagt nu zo’n 300. Daar mogen wel meer regionale bedrijven bij. Voor hen liggen er veel kansen op goede matches. En ook het aantal studenten op Jobteaser groeit.”

Aanmelden bij Jobteaser als bedrijf

Aanmelden bij Jobteaser als student

Regeling maakt aannemen internationale medewerkers makkelijker

Met meer dan 100 nationaliteiten telt UT ook veel internationaal talent. “Deze Internationale studenten willen na hun studie graag in Nederland blijven als ze werk kunnen vinden”, constateert Hemo. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) biedt een speciale regeling die bedrijven ontlast bij het in dienst nemen van internationale medewerkers: de verblijfsvergunning zoekjaar hoogopgeleiden. “Bovendien is het financieel aantrekkelijk om iemand met een zoekjaar in dienst te nemen. Het salaris moet passend zijn, maar de salariseis ligt lager dan die voor kennismigranten”, legt Hemo uit. Wel moet een organisatie zijn toegelaten tot de kennismigrantenregeling van de IND.

Meer over dit zoekjaar lees je op deze pagina van de IND en op de website van de Rijksoverheid.

Concrete vraag? Stel ‘m aan Hemo en haar collega’s

“We koppelen bedrijven niet alleen aan individuele studenten voor een stage of traineeship, maar bijvoorbeeld ook aan studieverenigingen of vakgroepen. En wil je als bedrijf een project met studenten opstarten of een event organiseren, dan denken we graag mee. Onze dienstverlening is heel breed. Ik raad bedrijven aan gewoon even te mailen of bellen met hun concrete vraag.”

Opleidingen in high tech en human touch

Welke opleidingen zijn er allemaal bij de Universiteit Twente? Van electrical engineering, physics, bussiness administration tot creative technology en nog veel meer. Bekijk het overzicht van masteropleidingen en bacheloropleidingen bij de UT.

Vragen? Neem contact op met Career Services UT

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak