21-03-2019

Pure Energie: aantrekkelijk werken in duurzaam pand

Pure Energie: aantrekkelijk werken in duurzaam pand

Trots zijn ze op hun nieuwe duurzame pand, de medewerkers van Pure Energie. Niet alleen vanwege het karakteristieke gebouw, maar ook vanwege de geslaagde duurzaamheidsoplossingen en het thuisgevoel dat gecreëerd is voor de ruim zeventig medewerkers.

Communicatiemanager Mandy Wolthuis van Pure Energie vertelt. “We waren al jaren van plan om te verhuizen omdat we uit ons jasje aan het groeien waren. Uit nood hebben we een tijd lang twee gebouwen gehuurd om al onze mensen te kunnen plaatsen. We zijn daarom extra blij met onze nieuwe plek, die helemaal aansluit bij onze groei-ambitie, voorlopig hebben we genoeg ruimte voor nieuwe collega’s.”

Donkergroen pand

Die nieuwe collega’s komen dan op een mooie werkplek terecht. “Duurzaamheid past natuurlijk helemaal bij ons groene imago’’, aldus Wolthuis. “Ons pand is net zo groen als onze stroom. We hebben ledverlichting die op aanwezigheid werkt, zodat er nooit onnodig licht brandt, het pand wordt gekoeld en verwarmd door middel van warmtepompen en we hebben natuurlijk zonnepanelen op ons nieuw geïsoleerde dak. Ook hebben we nu 28 laadpalen voor elektrische auto’s van collega’s en mensen die op bezoek komen. Natuurlijk is ons nieuwe onderkomen gasloos. Bijzonder is verder dat ook bij de aankleding duurzaamheid voorop stond. Maar niet alleen dat, we wilden ook dat de medewerkers het gevoel hebben dat ze thuis zijn bij Pure Energie. Daarom hebben we het personeel gevraagd om iets van huis mee te nemen voor op kantoor. Samen met mijn collega Lydia hebben we vervolgens met Lottie Wolfs meegedacht over interieurontwerp, inrichting, kleuren en iets eigens dus om het huiselijk te maken.”

BREEAM in Use is haalbaar

Duurzaam bouwmanagementbureau DOC17 begeleidde samen met installatieadviseur Martin Wagemans van Acutus de bouw en zorgde ervoor dat duurzame oplossingen een plek kregen, maar ook dat de investeringen daarvoor aantrekkelijk waren. “We hebben mooie resultaten geboekt ten aanzien van zowel de oplossingen als de terugverdientijd van investeringen. Duurzaamheid loont in dit geval, voor people, voor planet én voor de portemonnee”, licht bouwmanager Detlef Nijhuis toe. “We hebben het gebouw verbouwd op basis van het BREEAM in Use-principe. Dit is een duurzaamheidsmethode voor de renovatie van bestaande gebouwen. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we dit behalen. De laatste bouwdelen zijn namelijk nog in ontwerpfase en worden naar verwachting dit jaar gerealiseerd en in gebruik genomen. BREEAM-expert Tom Linneman heeft daar goede adviezen in kunnen doen.”

Duurzaam van binnen én buiten!

Om aan de duurzaamheidsambities te voldoen zijn er naast de genoemde ledverlichting, warmtepompen en maar liefst 568 zonnepanelen ook hoogwaardige isolatie toegepast en installatietechnische ingrepen gedaan. “Pure Energie is nu aangesloten op stadsverwarming, maar door de technische ingrepen op de installaties zal het energieverbruik nog eens drastisch omlaag gehaald kunnen worden. Het gebouw is niet helemaal energieneutraal, omdat er ook laadpalen voor elektrische auto’s zijn geplaatst. Door met terugwerkende kracht in te zetten op subsidiemogelijkheden, ondanks het feit dat de voorbereiding al vergevorderd was, hebben we met Bouwsubsidie Nederland mooie resultaten op het gebied van kosten kunnen behalen”, besluit Nijhuis.

In het Ondernemershuis huren ook de Kamer van Koophandel en De Jong en Laan een ruimte.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak