20-06-2018

Pure Energie vergroent Ondernemingshuis op Kennispark

Pure Energie vergroent Ondernemingshuis op Kennispark

Pure Energie laat de komende maanden het voormalig Ondernemingshuis aan de Hengelosestraat in Enschede compleet verbouwen. Het markante kantoorgebouw op het Kennispark krijgt een moderne uitstraling in een duurzaam en groen jasje.

Het ondernemingshuis is een beeldbepalend gebouw op de hightech innovatiecampus. “Voor ons is Kennispark een ideale locatie met een geweldige uitstraling”, vertelt Marcel Bovenmars, directeur van Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland. “Het Ondernemingshuis is een uitstekend pand om te laten zien hoe je als bedrijf aan duurzaamheid kan werken. Duurzaam bouwen hoeft namelijk niet altijd nieuwbouw te zijn.”

Samenwerking met regionale partners

Het totale bouwproject spreekt tot de verbeelding. Maar liefst 6.000 vierkante meter vloeroppervlak ondergaat een transformatie. Naast duurzame installaties, zoals zonnepanelen en warmtepompen, krijgt het pand een duurzaam interieur met deels gerecycled meubilair. Ook komen er oplaadstations voor elektrische auto’s en werken ze met sanitaire voorzieningen met besparende spoelinrichtingen. De regie van de verbouwing is in handen van DOC17 uit Ootmarsum. Bureau Feel uit Lochem tekende voor het interieurconcept.

Ons pand wordt net zo groen als onze stroom

Na de renovatie biedt het kantoorgebouw ruimte aan de medewerkers van Pure Energie. Ook accountantskantoor De Jong en Laan en de Kamer van Koophandel betrekken een gedeelte van het pand. Pure Energie verwacht eind 2018 aan het werk te kunnen in het groene duurzame pand.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak