15-05-2023

QMware en QuiX Quantum richten het eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center op

QMware en QuiX Quantum richten het eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center op

QMware en QuiX Quantum werken samen om het eerste volledig geïntegreerde, hybride kwantum-klassieke platform te ontwikkelen op Kennispark in Enschede, Nederland, waar het hoofdkantoor van QuiX Quantum is gevestigd. De hybride architectuur integreert high-performance computing (HPC) infrastructuur met native quantum computing technologie ter plaatse voor de eerste keer wereldwijd. Het nieuwe datacenter zal naar verwachting in augustus 2023 volledig operationeel zijn voor commerciële toepassingen.

  • QMware zet een nieuwe benchmark op door HPC-hardware te co-loceren met QuiX Quantum’s fotonische technologie en de verschillende hardwaretypes te integreren met gedeelde geheugentoegang via QMware’s eigen software.
  • Het nieuwe datacenter op Kennispark in Enschede is het eerste in zijn soort in de kwantumcomputingindustrie en heeft tot doel de verwerkingskracht te vertienvoudigen en zo efficiëntere en nauwkeurigere resultaten te genereren.
  • Aangezien QuiX Quantum een schaalbare technologie biedt, kunnen toepassingen in de industrie worden gebruikt voor optimalisatie, zoals routeplanning en optimalisatie van de lading in de logistiek of de luchtvaart, of voor de controle van zekerheden en risico’s in de financiële sector.

QMware en QuiX Quantum zullen de hardware ter plaatse onderbrengen en verschillende computerparadigma’s (HPC en native kwantumhardware) integreren met gedeelde geheugentoegang op de krachtige computer onder een uniform Linux-besturingssysteem. Deze nieuwe aanpak biedt aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenbesparingen ten opzichte van bestaande commerciële hybride kwantumdiensten. Integendeel, leveranciers vereisen momenteel web-integraties op afzonderlijke computationele stacks om de verwerking tussen kwantum- en klassieke hardware te orkestreren.

Beste ondersteuning voor grote rekenmodellen en ML

De hybride architectuur van QMware’s eigen hard- en software platform maakt het mogelijk om klassieke en native quantum hardware naast elkaar te bouwen en te gebruiken. Voor eindklanten maakt deze ongekend diepe integratie de gelijktijdige toegang tot beide computing backends mogelijk met uitzonderlijke prestaties en de laagste latentie. De kwantumtechnologie van QuiX Quantum is ontworpen om grote rekenmodellen zoals optimalisatie en machine learning toepassingen met miljoenen variabelen te ondersteunen.

De op fotonica gebaseerde Quantum Computer van QuiX Quantum is ideaal voor datacenterintegratie omdat deze bij kamertemperatuur werkt en schaalbare quantumtechnologie biedt. QMware zal een breedband, low-latency optische vezelverbinding gebruiken om high-performance computing infrastructuur met gesimuleerde en native quantum hardware direct aan te sluiten.

“Wij geloven dat de Photonics Quantum Processing Units van QuiX Quantum, geïntegreerd in QMware’s Hybrid Quantum High-Performance Computers, een van de meest veelbelovende technologieën zijn om commercieel duurzame quantum computing voordelen te bieden,” zegt George Gesek, Chief Technology Officer en medeoprichter van QMware. “Door HPC-infrastructuur en QuiX Quantum’s native quantum hardware op de diepst mogelijke laag te integreren, willen we commercieel quantumvoordeel op schaal bieden. Onze klanten zullen profiteren van toepassingsspecifieke prestatieverbeteringen, wat resulteert in gegevensverwerkingssnelheden tot 10 keer sneller!”

“We zijn verheugd om met QMware samen te werken aan dit baanbrekende project,” zegt Dr.-Ing. Stefan Hengesbach, CEO van QuiX Quantum. “Bij QuiX Quantum zetten we ons volledig in om native quantum hardware toegankelijk te maken voor vroege industriële toepassingen. De technologieën van QuiX Quantum maken quantum hardware integratie in bestaande datacenters vandaag een realiteit. Het optimaliseren van energienetten, leveringsketens of verkeersroutering, zijn slechts enkele van de voorbeelden die in samenwerking met QMware worden onderzocht.”

Constantijn van Oranje, speciaal Envoy bij Techleap: “Ik ben verheugd dat Europese technologiebedrijven zoals QMware en QuiX Quantum het pad effenen in deze belangrijke innovatiesector. De aankondiging van het eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center in Enschede, Nederland, is een bewijs van het talent, de expertise en de toewijding van de Europese kwantumgemeenschap.”

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak