03-09-2021

Renovatie pand: Kennispark begint ook bij MASER

Renovatie pand: Kennispark begint ook bij MASER

Als je, komend vanaf de snelweg, over de Auke Vleerstraat onder het viaduct door het sciencepark Kennispark op rijdt, is het nieuwe pand van MASER binnenkort het eerste gebouw dat de aandacht trekt. Het verouderde pand met een oppervlakte van 1.100 m2, dat al jaren leeg stond, wordt door MASER getransformeerd tot een hypermoderne werkplek waar het fijn werken is.

In het pand, dat wordt voorzien van een volledig transparante glazen pui, huisvest MASER haar hoofdkantoor en realiseert het voldoende laboratoriumruimte om de komende 10 jaar haar positie als marktleider in kwalificatie, foutanalyse en betrouwbaarheidstesten van micro elektronica te verstevigen. Het bedrijf behoort in haar vakgebied tot de top van Europa en de kans is dan ook groot dat een microchip uit uw laptop, auto, telefoon of smartwatch getest is door het bedrijf in Enschede.

Duurzame keuze: renoveren in plaats van nieuwbouw

De nieuwe locatie grenst aan het huidige onderkomen en ligt op steenworp afstand van het hoofdkantoor aan het Capitool 56. Aan de achterzijde grenzen die percelen zelfs aan elkaar. MASER heeft vooral op grond van duurzaamheid gekozen voor renovatie boven nieuwbouw elders. “Bovendien zitten we sinds 1997 op Kennispark en voelen ons daar om verschillende redenen thuis”, aldus Thijs Kempers, CEO van het bedrijf. “De nabijheid van UT en Saxion is prettig en Kennispark werkt als een magneet op technisch personeel. De glazen gevel geeft straks letterlijk een inkijk in onze wereld en moet laten zien dat MASER een bedrijf is waar je wilt werken!”. Op deze manier gebruikt het bedrijf de nieuwe locatie meteen als middel om personeel te werven. “En dat is nodig ook want we groeien jaarlijks met ongeveer 5 FTE”. Het bedrijf heeft vooral werknemers in dienst met een opleiding chemie, technische natuurkunde of elektrotechniek.

Ontmoetingen stimuleren

De komende maanden gaan onze aannemer en onderaannemers hard aan het werk om het gebouw een volledige metamorfose te geven, met glazen kantoorwanden, doorzichtige laboratoria en inclusief een zogenaamd werkcafé, zoals de kantine van weleer tegenwoordig wordt genoemd. “Het gaat een echte cultuurverandering teweeg brengen en het blijft niet bij holle frases”, zegt Rudy Sesink die als COO sinds kort verbonden is aan het bedrijf. “Het gebouw is ontworpen om transparantie uit te stralen en toevallige ontmoetingen te stimuleren. Onze kernwaarden ‘veiligheid, verantwoordelijkheid, efficiency en transparantie’ moeten volledig terug komen in onze nieuwe hoofdvestiging aan de rand van het bedrijventerrein.” Vanaf 1 januari hoopt MASER het pand te betrekken en dan”, zo besluit Sesink, “kunnen we zeggen: Het Kennispark begint bij MASER”.

Nieuwbouw Maser schets

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak