12-07-2023

Sencure haalt €5 miljoen op om de industrialisatie van SNCE-800 biosensor chip te versnellen

Sencure haalt €5 miljoen op om de industrialisatie van SNCE-800 biosensor chip te versnellen

Sencure, een baanbrekend bedrijf in de ontwikkeling van chips voor medische draagbare biosensoren, heeft een investeringsronde van €5 miljoen succesvol afgerond. De financiering, geleid door Cottonwood Technology Fund, zal voornamelijk worden gebruikt om het industrialisatieproces van de SNCE-800 chip, te versnellen. Deze chip staat bekend om zijn vermogen om hoogwaardige elektrofysiologische signalen te meten met een uitzonderlijke energie-efficiëntie.

Naast Cottonwood Technology Fund, een DeepTech-investeerder die bekend staat om het ondersteunen van technologiebedrijven in een vroeg stadium met transformatieve ideeën, bevestigen het Noord-Nederlands Investeringsagentschap (NOM), dat zich inzet voor het stimuleren van innovatieve bedrijven in de regio, en de huidige Deep-tech en MedTech-investeerder Lumana Invest hun vertrouwen in de visie van Sencure door deel te nemen aan deze financieringsronde.

Alain le Loux, Partner bij Cottonwood Technology Fund: “We zijn verheugd om deze investeringsronde voor Sencure te leiden. Hun baanbrekende biosensor chiptechnologie heeft het potentieel om patiëntenbewaking op afstand te revolutioneren en het landschap van de gezondheidszorg opnieuw vorm te geven.”

De SNCE-800 chip betekent een doorbraak voor Sencure, omdat het medische draagbare biosensoren in staat stelt om elektrofysiologische signalen van hoge kwaliteit op te vangen, zoals ECG en EEG, terwijl het energieverbruik minimaal is. Deze innovatieve oplossing houdt een immense belofte in voor het verbeteren van de patiëntenzorg en biedt professionals in de gezondheidszorg onschatbare inzichten in fysiologische condities zonder in te boeten aan comfort of levensduur van de batterij.

Annemieke Wouterse, investment manager, van de NOM en Wim Smit, managing director van Lumana invest zijn enthousiast over de samenwerking met Sencure: “We zijn er trots op dat deze baanbrekende biosensortechnologie in Noord-Nederland wordt ontwikkeld en bijdraagt aan het versterken van het economische en duurzame potentieel van de regio”, zegt Annemieke Wouterse. Wim Smit: “Sencure maakt de volgende stap mogelijk in de noodzakelijke transformatie van de gezondheidszorg. Wij geloven dat deze technologie de kosten van de gezondheidszorg aanzienlijk kan verlagen, iets waar wij sterk in geloven.”

Dick van Waes, CEO van Sencure, sprak zijn dank uit voor de investering: “We zijn Cottonwood Technology Fund, NOM en Lumana Invest zeer dankbaar voor hun vertrouwen in onze visie en technologie. Met deze financiering kunnen we het industrialisatieproces van onze SNCE-800 chip versnellen en biosensoroplossingen sneller op de markt brengen. Deze investering is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons uitzonderlijke team.”

Sencure, met kantoren in zowel Roden als op Kennispark in Enschede, is strategisch gepositioneerd om gebruik te maken van de expertise en middelen die beschikbaar zijn in het bloeiende technologische ecosysteem van de regio. De toewijding van het bedrijf aan de ontwikkeling van medische, draagbare biosensoren heeft erkenning en steun gekregen van prominente investeerders, waardoor het bedrijf zijn status als belangrijke speler in de sector heeft verstevigd.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak