28-04-2021

Sencure ontvangt € 1,5M investering voor doorontwikkeling wearable technology

Sencure ontvangt € 1,5M investering voor doorontwikkeling wearable technology

Het Nederlandse bedrijf Sencure B.V. heeft een investering van € 1 miljoen ontvangen van lead investeerder Cottonwood Technology Fund om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van wearable technologie in de gezondheidszorg. Daarnaast draagt Lumana Invest € 500.000 bij aan deze investeringsronde. Sencure komt voort uit ItoM Medical B.V., een bedrijf dat in 2018 is opgericht als de medische tak van chipontwikkelingsbedrijf Semiconductor Ideas to the Market (ItoM) B.V.

Hoogwaardige sensorproducten

Jurryt Vellinga, CEO van Sencure: “Sencure zal met ItoM blijven samenwerken om energie-efficiënte en hoogwaardige geïntegreerde circuits – chips – te ontwikkelen voor het meten van fysiologische parameters zoals hartactiviteit (elektrocardiogram), spieractiviteit (elektromyografie), en hersenactiviteit (elektro-encefalogram). Deze chips zullen de volgende generatie draagbare biometrische oplossingen en andere medische apparatuur mogelijk maken, die nodig zijn door de toenemende verschuiving naar gezondheidsmonitoring op afstand en telegezondheidszorg. Onze ambitie is om in de komende jaren hoogwaardige sensorproducten te produceren die een positieve impact zullen hebben op de gezondheid van mensen wereldwijd.”

Biometrische detectiechip

Alain le Loux, General Partner van Cottonwood Technology Fund: ”Cottonwood kent en werkt al enkele jaren samen met de teamleden van Sencure, en gelooft sterk in hun vermogen om op wereldwijde schaal uit te voeren en uit te rollen. We hebben contact opgenomen met verschillende huidige en potentiële klanten voor Sencure, en hebben vernomen dat de biometrische detectiechip van Sencure de eerste op de markt is die door klanten wordt erkend als “best-in-class technologie”.”

Baanbrekende technologie

Sencure is van plan om de meest innovatieve biometrische technologie te ontwikkelen en zo de volgende stap op het gebied van medische wearables te stimuleren. “Er moet baanbrekende technologie worden ontwikkeld om de groeiende problemen van verschillende patiëntengroepen op te lossen. De trends van stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en de verschuiving naar thuiszorg vereisen monitoring op afstand. Vandaar dat de technologie kleiner, energiezuiniger, eenvoudiger in gebruik en vooral veel patiëntvriendelijker moet zijn”, aldus de heer Vellinga.

In het komende jaar zal het Sencure team uitbreiden om de ontwikkelingen te versnellen. “Ons ervaren integrated circuit design engineering team zal worden versterkt met experts in het ontwikkelen en vermarkten van medische hulpmiddelen om echt onderscheidende oplossingen te ontwikkelen. Deze experts beschikken over een breed netwerk in de gezondheidszorg,” aldus de heer Vellinga. “Onze ervaring is dat een goede samenwerking met wetenschappers en de gezondheidszorg essentieel is voor het versnellen van innovaties in de medische technologie. Ons doel is om op dit gebied een cruciale rol te spelen en we verwachten dat de eerste versie van de nieuwe chip in Q1 2022 gereed zal zijn.”

Sencure zal gevestigd zijn op innovatiecampus Kennispark Twente, dicht bij de Universiteit Twente in Enschede, Nederland.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak