Robotica

Een van de leidende innovatiehubs voor robotica vind je in Oost-Nederland.

Robotica

Robots automatiseren steeds meer functies die eerder werden uitgevoerd door mensen; niet alleen in fabrieken, maar bijvoorbeeld ook in de gezondheidszorg en de landbouwsector. Door slimme programmering en onder andere de combinatie van Artificial Intelligence (AI) zijn robots steeds meer in staat om ons leven een flinke boost te geven.

 

In Twente werken we dagelijks aan de ontwikkeling van robots, drones en andere onbemande systemen.

TValley

Het innovatiecluster TValley realiseert high-tech ontwikkelingen op het gebied van robotica, mechatronica en artificial intelligence door talent te verbinden, kennis te delen en innovatieprojecten op te starten. TValley bestaat uit een rijk netwerk met tech-minded bedrijven, onderzoekers en studenten. Robotica, artificial intelligence (AI) en mechatronica zijn de vakgebieden die ons samenbrengen. TValley streeft naar effectieve Research & Development, market-driven innovatieprojecten en actieve kennisdeling door de juiste partijen en expertise aan elkaar te verbinden. Zij zetten Oost-Nederland op de kaart als een internationaal competitieve high tech regio met uitstekende baankansen en groeiende bedrijvigheid.

Space53

Space53 bundelt overheden, kennisinstellingen, hulpverleners en bedrijven tot drone-innovatiecluster en versterkt het ecosysteem door het creƫren van de randvoorwaarden voor succesvolle ontwikkeling en toepassing van onbemande systemen. Met de combinatie van hightech kennis en vaardigheden, voorzieningen voor testen en experimenteren en de intensieve samenwerking met overheden en hulpdiensten, heeft Space53 een unieke positie in de dronewereld. Door de intensieve samenwerking binnen het ecosysteem zijn de deelnemende bedrijven in staat om met hun maatschappelijk impactvolle innovaties een concurrentiepositie op de omvangrijke wereldmarkt te realiseren.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak