Universiteit Twente

De meest ondernemende Universiteit met de grootste impact van Nederland.

Universiteit Twente

Universiteit Twente (UT) is dé ondernemende universiteit, die voortdurend anticipeert en snel en adequaat reageert op veranderingen in haar omgeving. High Tech, Human Touch is het credo. Medewerkers en hoogleraren van de UT schakelen continu met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen om baanbrekend onderzoek te genereren. De campus vormt een ecosysteem voor honderden spin-off bedrijven. Al meer dan 800 spin-off bedrijven zijn voortgebracht dankzij deze jonge en ondernemende universiteit. Kennispark Twente stimuleert en faciliteert hierbij de startende ondernemer.

High Tech, Human Touch

Universiteit Twente (UT) is dé ondernemende universiteit, die voortdurend anticipeert en snel en adequaat reageert op veranderingen in haar omgeving. High Tech, Human Touch is het credo. Medewerkers en hoogleraren van de UT schakelen continu met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen om baanbrekend onderzoek te genereren. De campus vormt een ecosysteem voor honderden spin-off bedrijven. Al meer dan 900 spin-off bedrijven zijn voortgebracht dankzij deze jonge en ondernemende universiteit. Kennispark Twente stimuleert en faciliteert hierbij de startende ondernemer.

Startups

De aanwezigheid van de UT maakt innovatiecampus Kennispark Twente uniek. Samen met Saxion Hogescholen is Universiteit Twente jaarlijks medeverantwoordelijk voor een groot aantal nieuwe startups. De UT is bovendien nauw verbonden met het gebied en investeert zelf ook volop in de gebiedsontwikkeling op de campus.

Ontmoeting bedrijfsleven en studenten

Het hele jaar door zijn er verschillende events op Kennispark Twente waar ondernemers, onderzoekers en getalenteerde studenten elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld ’s werelds grootste denktank Create Tomorrow waarbij duizenden studenten aan de slag gaan met verschillende cases vanuit het bedrijfsleven. Hierbij worden ze ondersteund door ondernemers en onderzoekers om de meest innovatieve oplossing te bedenken. Bekijk onze evenementenpagina voor een overzicht van alle activiteiten in het gebied.

Nieuwe ideeën of concrete plannen op Kennispark? Zij helpen je graag verder.

Marieke Vizee
Marieke Vizee
Communicatieadviseur
Marieke Vizee

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak