09-10-2019

Sigmax ICT Specialisten zelfstandig verder als Exite ICT (op Kennispark!)

Sigmax ICT Specialisten zelfstandig verder als Exite ICT (op Kennispark!)

We hebben er weer een nieuwe Kennisparker bij: Exite ICT! Nouja, helemaal nieuw zijn ze niet. Exite ICT was namelijk eerder onderdeel van Sigmax onder de naam Sigmax ICT Specialisten. Begin dit jaar was de verzelfstandiging al een feit en sinds maandag 7 oktober werken ze vanuit een nieuwe thuisbasis; op Kennispark! Een officiële opening volgt nog in 2020. Welcome in the community Exite ICT!

Met de onthulling van Exite wordt na 21 jaar ICT-dienstverlening een avontuurlijke stap voorwaarts gezet. De voormalige ICT-divisie en grondlegger van softwarespecialist Sigmax adopteert, na de aankondiging van zijn verzelfstandiging in maart, vanaf maandag 7 oktober in alle uitingen ‘Exite’, wat enthousiasme voor mens en technologie ademt en het gevoel beschrijft wat het merk oproept. Exite huist in een volledig gerevitaliseerd pand aan de Hengelosestraat 501.

Tevreden terugblik op een sprint

De nieuwe directie bestaat uit algemeen directeur Robbie Mulders, operationeel directeur Ronald Vehof en financieel directeur Remy Cuny. Mulders: “Met Exite komt onze droom uit. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van zowel Sigmax als investeerder Quadrum Capital om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Medewerkers en bouwspecialisten hebben afgelopen maanden keihard gewerkt om deze verhuizing en nieuwe identiteit binnen een half jaar na bekendmaking van onze verzelfstandiging mogelijk te maken, wat een absolute pluim verdient.”

Nieuw thuis verbindt zakelijk potentieel met aandacht voor welbevinden

Het nieuwe onderkomen van Exite biedt plaats aan de huidige 95 medewerkers en biedt volop mogelijkheden voor verdere groei. “We hebben vier verdiepingen stijlvol ingericht naar wensen van collega’s en ruimschoots aandacht besteed aan hun welzijn. Tenslotte zijn zij het belangrijkste kapitaal van de organisatie en ons visitekaartje naar onze klanten. Schaarste aan goed gekwalificeerde ICT’ers zou feitelijk geen probleem mogen zijn. Als je als werkgever het talent in de regio de mogelijkheid biedt hun volledige potentieel te ontwikkelen, en zo bij mag dragen aan hun dagelijkse zingeving, dan weet het talent jou op een gegeven moment vanzelf te vinden”, aldus de algemeen directeur.

Hoewel de kantooromgeving openheid uitstraalt en uitnodigt om elkaar op te zoeken, kunnen ‘Exite’ers’ gebruikmaken van diverse ruimtes om in stilte te werken of tot rust te komen. “Ons motto luidt ‘Great Place To Work’, vandaar dat vitaliteit van collega’s hoog in het vaandel staat”, zegt Mulders. “Er is gedacht aan een volledige ergonomische werkplek, een rustruimte, een gameroom, dakterras, restaurant en fitnessruimte. Ook op kantoor is balans belangrijk en ook daar moet je in investeren voor je talent. Als je flexibiliteit vraagt van hen dan moet je het ook kunnen bieden. We hebben elke mogelijkheid aangegrepen voor een oprecht wow-effect bij iedereen die we verwelkomen, of het nu gaat om medewerkers of klanten.”

Officiële opening volgt begin 2020

Klanten, partners en leveranciers van Exite worden op een nog nader bekend te maken datum uitgenodigd voor de officiële housewarming. Tot dat moment staat de deur gewoon open, benadrukt Mulders. “We ronden de laatste werkzaamheden af, maar kunnen nauwelijks wachten tot het eindresultaat er is. Komende weken staan grotendeels in het teken van een hernieuwde fysieke en digitale kennismaking met Exite. Onze verzelfstandiging biedt ruimte voor een nieuwe ambitie, frisse identiteit en geëvolueerd DNA. We kunnen niet wachten om dit met trots te presenteren aan de buitenwereld.”

Vanuit een gemeenschappelijke basis onafhankelijk groeien

De verzelfstandiging van Exite maakt dat Sigmax zich voortaan exclusief concentreert op softwareontwikkeling. CEO Leo van den Ende van Sigmax en initiatiefnemer van Sigmax ICT Specialisten: “Robbie en zijn team zijn klaar om op eigen benen te staan. We hebben voorbije jaren fijn en intensief samengewerkt aan een gevestigd multidisciplinair bedrijf waar wij beiden met recht trots op zijn. Exite en Sigmax delen hun geschiedenis, maar verschillen in ontwikkelingsdynamiek voor morgen. Sigmax gaat verder als softwarehuis met vier unieke marktsegmentoplossingen.” Van den Ende blijft in de rol van aandeelhouder betrokken bij Exite.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak