28-06-2022

Sigmax kiest voor groeiversnelling met investeerder Quadrum Capital

Sigmax kiest voor groeiversnelling met investeerder Quadrum Capital

Vanaf juni 2022 kiest Sigmax voor een samenwerking met Quadrum Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij die bedrijven verantwoord helpt te groeien door inbreng van haar netwerk, kapitaal en managementervaring.

Al 24 jaar levert Sigmax succesvolle softwareoplossingen, met de laatste jaren een sterke focus op veilige en leefbare steden, het openbaar vervoer en serviceorganisaties. Met een leidende marktpositie binnen verschillende domeinen wil Sigmax zich continu blijven ontwikkelen op het hoogste niveau. Vanaf juni 2022 kiest de organisatie daarom voor een samenwerking met Quadrum Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij die bedrijven verantwoord helpt te groeien door inbreng van haar netwerk, kapitaal en managementervaring.

Leo van den Ende, CEO en medeoprichter van Sigmax: “De slagkracht die deze samenwerking met zich meebrengt stelt ons in staat om onze oplossingen functioneel breder en rijker te maken. Door verdere investeringen in onze kennis en mensen geven we antwoord op de toenemende vraag naar digitalisering en groeiende schaarste aan techprofessionals”.

sigmax-kiest-voor-groeiversnelling-met-investeerder-Quadrum-Capital

Potentie voor sterke internationale positie

Ingeborg Schepers, investment director bij Quadrum Capital: “Sigmax realiseert complexe softwareoplossingen voor maatschappelijke thema’s en heeft de potentie om internationaal een sterke positie in te nemen. Vanuit een solide basis bouwen we verder aan een uiterst betrouwbare techorganisatie, die met zeer gedreven en ervaren professionals Europese klanten kan blijven voorzien van hoogwaardige softwareproducten en services”.

Vertrouwen voor de toekomst

In 2019 werkten Sigmax en Quadrum Capital succesvol samen aan de verzelfstandiging van Exite ICT, de voormalige ICT-divisie van Sigmax. Vanuit deze positieve ervaring wordt met vertrouwen gekeken naar de toekomst. Van den Ende: “Quadrum Capital deelt onze ondernemersmentaliteit, betrokkenheid en Twentse roots. We zijn enthousiast om samen met hen deze volgende fase van internationale groei in te zetten”.

Verder bouwen vanuit Enschede Kennispark

De internationale groeiambities zal Sigmax waarmaken vanuit haar hoofdvestiging op Kennispark in Enschede. Volgens Van den Ende is het Kennispark een belangrijke locatie voor het aantrekken van hoogopgeleide medewerkers: “Door goede connecties met Saxion Hogeschool en Universiteit Twente, gecombineerd met een zeer aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgeving, biedt Kennispark Enschede de best mogelijke basis voor verdere groei van Sigmax”.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak