05-06-2023

Solar Boat Twente eerste in de New Energy Regatta race

In Enkhuizen heeft Solar Sport One dit jaar de eerste editie georganiseerd van de New Energy Regatta. Op 2 en 3 juni heeft Solar Boat Twente gestreden in twee onderdelen tegen tien andere teams. Ze zijn geƫindigd op de eerste plaats.

Resultaten

In de eerste endurance race ging Solar Boat Twente foilend van start en nam gauw de tweede plek in. Op de helft haalden ze de koploper in en kwamen daarmee in koppositie. Ze wisten deze positie tot de finish te behouden en eindigden in dit onderdeel als eerste. De tweede dag was het begin wat stroef doordat de foils veel zeewier oppakte. Wel behaalde het team de tweede plaats op de helft en wist dit ook vast te houden tot het einde. Al met al waren deze resultaten genoeg om de eerste plaats te behalen in het eindklassement!

Programma

Op donderdag 1 juni is Solar Boat Twente naar Enkhuizen gereden om daar allereerst een technische inspectie te ondergaan. Op vrijdag 2 juni was het tijd voor de eerste race: 40 km over het Markermeer. De route liep naar Hoorn en terug. Op de tweede dag vond de tweede race plaats: 50 km over het Markermeer. De route was ditmaal rond de Markerwadden.

Race kalender

Na deze wedstrijd komt het einddoel van dit jaar eindelijk in zicht: het Wereldkampioenschap in Monaco, bij de Middellandse kust. Tussen 3 en 8 juli zal het team bij de Monte Carlo Solar & Energy Boat Challenge een greep doen naar de wereldtitel.