28-10-2020

Studententeams: samenwerken én verhuizen in tijden van corona

Studententeams: samenwerken én verhuizen in tijden van corona

Eind november kan Kennispark ze verwelkomen: vanaf dan nemen de vijf studententeams hun intrek in de kantoren van het gezamenlijke bedrijfspand aan Capitool 25. De gezamenlijke huisvesting moet bijdragen aan een nauwere samenwerking tussen de teams én moet de verbinding leggen tussen toptalent en bedrijven op Kennispark.

“We hadden gehoopt dat we eind oktober allemaal ons eigen kantoor konden betrekken, maar dat bleek niet helemaal haalbaar”, vertelt Jorik Burghardt, operations manager van Electric Superbike Twente. “De aannemers hebben ons nu laten weten dat we eind november waarschijnlijk doorverhuizen van ons geïmproviseerde kantoor in de werkplaats naar de nieuwe kantoorruimtes in het pand.”

Kennis uitwisselen

“Met de verhuizing van de vijf studententeams naar dit pand, willen we onze kennis onderling uitwisselen en daardoor onze gezamenlijke Twentse concurrentiepositie verder verstevigen. We hebben nog geen compleet uitgewerkt plan over hoe we precies gaan samenwerken, maar de lijntjes in zo’n gezamenlijk pand zijn kort en we weten elkaar te vinden als we elkaar nodig hebben”, continueert Emmelie Huisman, verantwoordelijk voor de marketing en events van Electric Superbike Twente. “We kunnen bij elkaar binnenlopen als we vragen hebben over iets waar een ander team meer verstand van heeft. Ondertussen zijn we ook bezig om de lijntjes kort te houden met Solar Team Twente en Esports Team Twente. Deze twee teams komen niet bij ons in het pand omdat die ruimte er helaas niet is. Als we iets moeten organiseren met alle studententeams, is het belangrijk dat je ook goed contact hebt met de andere teams en dat je weet waar ze mee bezig zijn. De teams die wel bij ons in het pand komen zijn Green Team Twente, Solar Boat Twente, Aerobotic Tech Team Twente en RoboTeam Twente”.

Innoveren in tijden van corona

Het team van Electric Superbike Twente werkt vanwege het coronavirus noodgedwongen deels vanuit huis. “Wij hebben de aanwezigheid op onze werklocatie momenteel onderling verdeeld met Green Team Twente omdat wij de enige twee teams zijn die op dit moment al in het pand zitten”, vertelt Jorik. “We werken drie dagen thuis en twee dagen in de werkplaats. Het is ook echt nodig om elkaar af en toe te zien en om bij de motor van afgelopen jaar te kunnen. We moeten zaken opmeten en bekijken voor de bouw van onze motor, waarmee we nu volop in de designfase zitten.” Emmelie vult aan: “We zijn wel streng op het feit dat we afstand moeten houden. De werkplekken die nu ingericht zijn, zijn allemaal op anderhalve meter en als we van onze plek afkomen, dragen we een mondkapje. Als iemand geen anderhalve meter afstand houdt of geen mondkapje draagt, spreken we diegene daarop aan. Er hangt gelukkig nog steeds een fijne werksfeer en je blijft op deze manier betrokken bij wat iedereen aan het doen is. Om toch productief te werken op de dagen dat we thuiswerken, hebben we een Discord-groep met alle teams aangemaakt. Hier logt iedereen op in en als er vragen zijn, kun je die makkelijk aan elkaar stellen. Zo houden we toch contact tijdens het thuiswerken.”

“De Apex-RS, de motor van het team van vorig jaar”

Races in de planning

Het uiteindelijke doel van alle studententeams is dat ze hun product testen en laten zien aan de buitenwereld. “We hopen dat we dit studiejaar met onze motor mee kunnen doen aan een aantal races”, vertelt Jorik. “Zo hopen we in juli te kunnen racen in Finland en in september 2020 hebben we een race in Bermuda op de planning staan. Ons streven is echter een race dichterbij huis: de Varsselring race in Hengelo op 9 mei volgend jaar. Het wordt wel lastig om die deadline te halen. Als alles volgens planning loopt, zijn we een maand voor de race klaar met onze motor. Maar dan moet alles exact volgens plan verlopen, vooropgesteld dat de races überhaupt door kunnen gaan natuurlijk.”
Mochten de races door corona bijvoorbeeld niet doorgaan, dan wil het team andere events bedenken om toch te kunnen racen. “We kunnen bijvoorbeeld tegen een andere elektrische motor gaan rijden om te kijken wat die kan en om onze motor te testen. Ook voor de partners is het belangrijk om onze motor te laten rijden, dus we willen sowieso een stunt of race doen”, licht Emmelie haar marketingideeën toe.

Sponsor het team!

De studententeams kunnen de bedrijven op Kennispark goed gebruiken. Jorik: “Vooral voor kennis, materialen en sponsoring. Het is fijn om gebruik te maken van de kennis die bij de bedrijven op Kennispark aanwezig is. Als wij bijvoorbeeld iets willen weten over 3D-printen, dan zoeken we eerst een bedrijf op het park die ons daar informatie over kan geven. Waar we nu heel erg behoefte aan hebben, is om in contact te komen met ICT-bedrijven op Kennispark. Sponsoring is natuurlijk altijd mooi. Ons budget is niet erg groot, dus sponsoren zijn een welkome aanvulling. Zo kunnen we blijven innoveren!”

“Wij hopen dat bedrijven vanaf eind januari een kijkje kunnen nemen in ons pand. De kantoren zijn natuurlijk al wel eerder klaar, maar in de werkplaats is het nog een georganiseerde chaos”, grapt Jorik. “Het moet er natuurlijk wel mooi en netjes uitzien! En het blijft uiteraard afwachten hoe het virus zich verder ontwikkeld. Mocht het in januari zo zijn dat we dan nog steeds alleen in kleine groepen bij elkaar mogen komen, dan moeten we de openstelling voor bedrijven anders gaan inrichten. Dan kunnen we misschien een hele week vrijmaken om iedereen toch te ontvangen. We gaan het zien! To be continued.”

Meer weten over Electric Superbike Twente? Neem dan eens een kijkje op de website.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak