07-10-2020

U-Needle haalt groeifinanciering van 4,9 miljoen binnen!

U-Needle haalt groeifinanciering van 4,9 miljoen binnen!

U-Needle kondigt met genoegen aan dat Holland Capital en Waterman Ventures samen met bestaande aandeelhouders, waaronder het incubatiefonds van UT International Ventures, een aandelenfinancieringsronde van 4,9 miljoen EUR hebben afgesloten.

U-Needle heeft Bella-mu ontwikkeld, een reeks naalden die zijn gemaakt voor de toediening van intradermale (binnen de huid) geneesmiddelen. Intradermale injecties worden gebruikt voor vele innovatieve therapieën en vaccins en voor behandelingen op het gebied van esthetiek. De intradermale route van de toediening maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het immuunsysteem direct te richten, waardoor effectievere behandelingen en aanzienlijke doseringsbesparende effecten mogelijk zijn. Tijdens een uitbraak van een pandemie zoals COVID-19 kunnen dergelijke dosisbeperkende effecten helpen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te vaccineren in een periode waarin het vaccin maar beperkt beschikbaar is. Bella-mu is een gemakkelijk te gebruiken, patiëntvriendelijke intradermische naald die zeer klein is, zeer scherp, zeer nauwkeurig en veel betrouwbaarder dan conventionele methoden. In tegenstelling tot de standaard hypodermische roestvrijstalen naalden wordt Bella-mu vervaardigd met behulp van halfgeleidertechnologie, waardoor het een zeer schaalbaar product is. Bella-mu is CE-gecertificeerd, heeft onlangs FDA 510(k) toestemming gekregen en wordt momenteel wereldwijd verkocht aan topfarmaceutische bedrijven.

Opschalen Bella-mu

De financiering zal worden gebruikt om de productie van Bella-mu op te schalen en om de commerciële activiteiten van U-Needle wereldwijd uit te breiden. Bella-mu zal het ware potentieel van intradermale medicijnafgifte ontsluiten en de geprefereerde toedieningsweg worden voor tal van bestaande en toekomstige therapieën, van esthetiek tot vaccinatie.

Jeroen Wissink, CEO U-Needle: “We zijn ons altijd bewust geweest van ons potentieel met betrekking tot pandemie-uitbraken, maar hadden niet verwacht dat het zo snel op ons af zou komen. We zijn erg blij dat we deze professionele partners hebben gevonden om ons te helpen de gezondheid van veel mensen op het juiste moment positief te beïnvloeden.”

Jan-Frens van Giessel, Holland Capital: “Het U-Needle-team combineert op unieke wijze hightech-halfgeleiderexpertise met relevante ervaring in de farma en de gezondheidszorg. Dat heeft geleid tot dit innovatieve product dat de kwaliteit van de gezondheidszorg voor patiënten en zorgverleners verbetert, terwijl de kosten in de hand worden gehouden. We zijn er trots op dat we het team in deze volgende groeifase kunnen versterken.”

Peter Rutgers, Waterman Ventures: “Intradermale toediening speelt een steeds grotere rol bij therapeutische en profylactische vaccinatie, en de innovatieve naalden van U-Needle zullen deze ontwikkeling versnellen. We zijn verheugd om U-Needle’s ervaren team te ondersteunen bij het effectief opschalen van de productie van de naalden en ze dienovereenkomstig op de markt te brengen.”

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak