23-11-2022

Vacature directeur Kennispark Twente (32 uur)

Vacature directeur Kennispark Twente (32 uur)

Kennispark Twente in Enschede is bezig met een grote verbouwing. Het bedrijventerrein wordt een modern, duurzaam sciencepark, met een sterke focus op technologische thema’s. Als Directeur Kennispark ga jij je daarvoor inzetten. Jij bent de ogen en oren in het gebied en zorgt voor samenwerking.

Op Kennispark Twente bundelen ondernemers, overheid en kennisinstellingen hun krachten om de potentie van het gebied nog beter te benutten en Kennispark internationaal nog meer op de kaart te zetten. Het is een van de 3 grootste scienceparken van Nederland en bestaat uit ruim 450 bedrijven en 10.000 mensen. Gezamenlijk lanceerden wij in februari 2018 de gebiedsstrategie en bouwen we verder aan de dynamische toplocatie die we in 2030 willen zijn. Voor de bedrijven op Kennispark doet het ertoe dat ze gevestigd zijn op een sciencepark en niet op een andere willekeurige locatie. Ze wensen de meerwaarde van een innovatiecampus ten opzichte van een regulier bedrijventerrein. En ze hebben daar wat voor over.

FUNCTIE

Als Directeur Kennispark verbind je vastgoedeigenaren, bedrijven, kennisinstellingen en overheden met 1 doel: het op de kaart zetten van Kennispark als broedplaats van innovaties. Jij verleidt jouw netwerk om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van het Kennisparkgebied. Je verkoopt het als een ideale plek voor bedrijven en talent om zich te vestigen en als een plek om trots op te zijn. Die zichtbaarheid van Kennispark versterk jij op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zo zorg je voor meer samenwerking op zowel inhoudelijke als praktische zaken. En zo geef je partijen de kans slimme combinaties te maken in klant- of marktbenadering met andere ondernemers op Kennispark. Of de mogelijkheid om dicht op kennis en talent van de universiteit te zitten. Jij bent uiteindelijk het vertrouwde aanspreekpunt en zorgt voor inspiratie. Daarnaast:

  • coördineer je de uitvoering van de gebiedsstrategie en de Ontwikkelstrategie Kennispark in afstemming en samenwerking met betrokken partners, waaronder gemeente Enschede, UT en VONK.
  • bouw je, in samenwerking met Novel-T, het ecosysteem uit.
  • organiseer je netwerkevenementen.
  • adviseer je nieuwe bedrijven/initiatiefnemers die zich willen vestigen op Kennispark.

PROFIEL

Samenwerken en mensen met elkaar verbinden, dat kan je als geen ander. Jij wil graag het gezicht voor de gebiedsorganisatie Kennispark worden. Je bent in staat een belangrijke rol te spelen in de samenwerking tussen de Twentse topwerklocaties en weet wat daarbij komt kijken. Inhoudelijk mag je uiteraard nog veel leren, wel weet je dat het werk als directeur je niet komt aanwaaien. Je bent ondernemend en stroopt de mouwen op. Je inspireert anderen, faciliteert en bent zichtbaar waar nodig. Je denkt altijd in kansen en hebt affiniteit met financiën. Bovendien voel je je verbonden met de regio Twente. Dit draag je met trots uit. Verder kom je bij ons met:

  • academisch werk- en denkniveau.
  • ervaring met het opereren in complexe, multi-stakeholderomgevingen met kennisinstellingen, bedrijven en overheden.
  • expertise op het gebied van beleidsontwikkeling op nationaal en mogelijk Europees niveau.
  • ervaring als directeur of manager in een soortgelijke organisatie. uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

REMUNERATIE

Stichting Gebiedsorganisatie biedt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Voor de positie van bestuurder van de stichting is het geschatte bruto jaarinkomen, afhankelijk van achtergrond en ervaring, circa € 100.000 bij een fulltime dienstverband. De gevraagde omvang is 32 uur en de duur van de aanstelling is in de basis 4 jaar. In de eerste instantie is de benoeming voor 2 jaar met zicht op verlenging met 2 jaar. Je kunt tot en met 8 januari 2023 reageren op deze vacature. De sollicitatiegesprekken worden vanaf week 3 gepland.

INFORMATIE

Upload je sollicitatie en curriculum vitae via secretariaat-hr@utwente.nl. Een screening en een assessment zijn mogelijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Hans Oeloff, directeur HR Universiteit Twente, j.e.oeloff@utwente.nl.

De vacature is hier als PDF te downloaden.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak