Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
19-05-2022

Vastgoedeigenaar en ondernemer: ben jij al lid van VONK?

Deze vastgoedeigenaren en ondernemers zijn al lid van VONK

Ondernemers Jelle Klein Teeselink van HoSt Bio-energy systems en Dick Theisens van Symbol sloten zich bij VONK aan om mee te bouwen aan het gebied. Doe jij ook mee?

Nagenoeg iedereen die ik spreek, is enthousiast over de plannen voor Kennispark”, vertelt Bianca Screever, voorzitter van VONK, de vereniging voor vastgoedeigenaren en ondernemers op Kennispark Twente. “Nu de gemeenteraad akkoord gaf voor de investeringen, kunnen we echt werk maken van de transformatie. Daarbij willen we zoveel mogelijk ondernemers en vastgoedeigenaren betrekken.” Ondernemers Jelle Klein Teeselink van HoSt Bio-energy systems en Dick Theisens van Symbol sloten zich bij VONK aan om mee te bouwen aan het gebied. Doe jij ook mee?

Ondernemers en vastgoedeigenaren kijken ernaar uit dat het gebied uitstraalt wat de naam al zegt: een parkachtige omgeving met weinig auto’s en ruimte voor voetgangers en fietsers. Een plek die kennis ademt, verbonden is met de Universiteit Twente en een fijne werkomgeving is waar je ook graag bezoek ontvangt”, stelt Screever. De voorzitter ziet dat er afgelopen jaren veel voorwerk is gedaan door Universiteit Twente en de gemeente. “Met VONK laten we zien dat ook de ondernemers en vastgoedeigenaren in het gebied willen investeren. En we zitten als gelijkwaardige partner aan tafel met Universiteit Twente en de gemeente. Deze drie partijen samen vormen de gebiedsorganisatie.

Bianca Screever, voorzitter van VONK

Drie prioriteiten voor VONK

VONK zet in op drie thema’s: mobiliteit, parkmanagement en duurzaamheid. “Mobiliteit gaat de komende jaren veranderen. Elektrisch laden, thuiswerken, meer op de fiets naar het werk”, somt Screever een aantal ontwikkelingen op. “En als je het aanzien van het gebied wil veranderen, moeten we op strategisch niveau aan de slag met onze parkeeroplossing.” De tweede prioriteit is parkmanagement. “Je wilt op een plek werken waar je fijn verblijft. We streven naar het campus-gevoel. Groen, veilig, transparant en goede voorzieningen zijn kernwoorden die daarbij horen.” Duurzaamheid is de derde pijler voor VONK. “Hierin gaan we samenwerken met het initiatief Kennispark geeft energie. Kunnen we meer energie opwekken op Kennispark? Hoe gaan we om met onze afvalstromen? Dat zijn een paar vragen die we daarin meenemen.” Met VONK hebben de ondernemers en vastgoedeigenaren meer invloed op de inzet van de tien miljoen euro die de gemeente voor de eerste fase van de gebiedsontwikkeling beschikbaar stelt. “Als je mee wilt praten én meebeslissen, moet je je nu bij ons aansluiten”, stelt Screever.

Jelle Klein Teeselink, ondernemer en vastgoedeigenaar:

Het succes van de ondernemers bepaalt het succes van het gebied
Sinds eind 2021 is Jelle Klein Teeselink namens HoSt Bio-energy systems lid van VONK. Hij werkt samen met 240 collega’s in zeven landen aan technologie om reststromen om te zetten in hiernieuwbare energie. Vanuit het hoofkantoor op het Kennispark werken zo’n 170 mensen aan deze technologieën die in meer dan vijfendertig landen worden verkocht. De roots van HoSt liggen in Hengelo. “Vanwege onze groei verhuisden we in 2008 naar het Kennispark in Enschede. Dicht bij het talent op de Universiteit Twente en Saxion en dicht bij het treinstation”, vertelt Klein Teeselink. Voor HoSt een ideale combinatie. “Het succes van het Kennispark wordt voor een groot deel bepaald door het succes van de ondernemers.

 Zij maken het gebied. Het is daarom belangrijk dat we als ondernemers meepraten, want we hebben samen met de UT en gemeente wat uitdagingen op te lossen. Bedrijven groeien hard, talent en ruimte is schaars, parkeren een probleem. VONK bundelt de meningen van de ondernemers en vastgoedeigenaren en vertegenwoordigt hen. Daar werk ik graag aan mee en daarom denk ik mee in de parkeercommissie.” Als Klein Teeselink een voorstel mag doen, dan is zijn droom voor Kennispark dat er een TGV-achtige treinverbinding komt van Amsterdam naar Berlijn via Enschede. “In een ultiem scenario kan je binnen 3,5 uur van de randstad naar Berlijn en binnen een uur naar Enschede. Dat zou enorm helpen om de bereikbaarheid voor internationaal talent te vergroten. We zoeken met z’n allen honderden talentvolle nieuwe collega’s, die ga je simpelweg niet allemaal in Twente vinden.

vastgoedeigenaar-en-ondernemer-ben-jij-al-lid-van-vonk

Jelle Klein Teeselink, HoSt Bio-energy systems

Dick Theisens, ondernemer en vastgoedeigenaar:

“Vastgoedeigenaren hebben ook een rol in de gebiedsontwikkeling”
Ook ondernemer Dick Theisens van Symbol koos in 2008 voor Kennispark vanwege de nabijheid van Universiteit Twente en het treinstation. Theisens en zijn collega’s geven organisaties advies over continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en verandermanagement. In 2013 bouwden ze een eigen pand aan het Palatijn, naast het innovatiepad. “Voor ons is Kennispark dé plek waar het gebeurt, waar innovaties vandaan komen. Zelf hebben we een unieke samenwerking met de universiteit en geven er ook les.” Theisens vindt dat je de verantwoordelijkheid van de ontwikkeling van het gebied niet alleen kan neerleggen bij de gemeente. Zelf is hij als voorzitter betrokken bij de commissie duurzaamheid van VONK. “Je hebt als ondernemer en vastgoedeigenaar een rol. Als lid van VONK kun je die rol pakken. Bijvoorbeeld door mee te denken hoe we het gebied een nette en professionele uitstraling geven. Hoe we het vastgoed verduurzamen en hoe we het gebied groener en aantrekkelijker maken.” Voor Theisens is het verder ontwikkelen van het innovatiepad ook een aandachtspunt. “De aanplant van de bomen door de gemeente afgelopen najaar was een eerste stap om de verbinding tussen station en UT te verbeteren. Eind maart volgden de struiken en zo wordt het pad al een stuk groener en aantrekkelijker.” Nu moeten we samen de volgende stappen gaan zetten, stelt Theisens. “Zodat meer innovatieve bedrijven zich hier willen vestigen. Dat is ook voor de huidige vastgoedeigenaren en ondernemers gunstig.

vastgoedeigenaar-en-ondernemer-ben-jij-al-lid-van-vonk

Dick Theisens, Symbol

Doe mee!

Bianca Screever hoopt dat er snel meer ondernemers en vastgoedeigenaren bij VONK aanhaken: “We kunnen nu, samen met alle partners in het gebied, door met het realiseren van onze gebiedsvisie. We kunnen nu zichtbaar de transformatie realiseren, er is lang gesproken over de plannen voor Kennispark, het is nu tijd voor doen!

Wil jij invloed op de uitvoering van de plannen voor Kennispark? Meebeslissen over de parkeeroplossingen, het parkmanagement en duurzaamheid in het gebied?
Sluit je als ondernemer en vastgoedeigenaar dan aan bij VONK en meld je vandaag nog aan.
Eerst meer weten? Neem dan contact op met Bianca Screever.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak