07-12-2018

Wereldspeler ROSEN Group start nieuwe vestiging van onderzoekscentrum op Kennispark

Wereldspeler ROSEN Group start nieuwe vestiging van onderzoekscentrum op Kennispark

Januari 2019 opent ROSEN, hightech inspectiebedrijf voor onder andere pijpleidingen, een vestiging van het research en developmentcentrum in Enschede. Klaas Kole, projectleider, vertelt: “We kijken voortdurend vooruit en investeren veel in onderzoek en ontwikkeling van sensor- en datatechnologie. Kennispark is dé plek waar het nu gebeurt en daar willen we bij zijn.”

“In de nieuwe lokale vestiging van het ROSEN Technology and Research Center, gaan we vooral ondersteunen in het ontwikkelen van algoritmes en software voor onze hightech inspectiesystemen”, legt Klaas Kole uit. “Deze inspectiesystemen worden ingezet voor objecten in een breed scala van markten. In bijvoorbeeld een pijpleiding meten onze mobiele laboratoriums volcontinu de toestand van het materiaal. Ze sporen bijvoorbeeld deuken, haarscheurtjes, roestvorming en vervormingen op. Alle kenmerken leggen we vast en analyseren we. Dat doen we voor pijpleidingen, maar ook bij treinwielen, staalplaat fabricage systemen, complete olietanks en de infrastructuur er omheen.” ROSEN maakt vooral gebruik van eigen sensor- en datatechnologie. “De uitdaging ligt in steeds nauwkeuriger, geavanceerder, kleiner en autonomer. Daar zijn steeds betere software algoritmes en meer artificial intelligence voor nodig”, legt Klaas Kole uit.

Samenwerken belangrijk argument

Op het Kennispark zit ROSEN dichtbij de kennis en het talent van Universiteit Twente en Saxion. “Zelfs letterlijk, want de UT zit aan de overkant van de straat.” De eerste contacten zijn al gelegd. Klaas Kole noemt het Kennispark een warme community van instituten en innoverende bedrijven. “Wat de één niet weet, weet de buurman misschien wel. Samenwerken is voor ons dan ook een belangrijk argument om voor Kennispark te kiezen. We werken graag mee aan de doelstelling om van Kennispark het MIT van Nederland te maken.”

Meer dan 3100 medewerkers

De multinational ROSEN Group, met het hoofdkwartier in Zwitserland, werkt wereldwijd met meer dan 3.100 mensen aan de ontwikkeling en productie van inspectiesystemen en dataverwerking. “Onze grootste R&D-vestiging staat in Lingen, Duitsland. Daar werken ongeveer 1.300 medewerkers aan nieuwe, innovatieve oplossingen. R&D vindt ook in onder andere Colombia, de Verenigde Staten, Zwitserland en Saoedi-Arabië plaats. Op het Kennispark starten we met een klein aantal medewerkers en met de ambitie snel te groeien”, vertelt Klaas Kole. De ROSEN-locatie in Oldenzaal, die al meer dan 10 jaar bestaat, bedient met 250 medewerkers de Europese en Afrikaanse markt.

Vacatures voor software developers en data scientists

Op dit moment wordt volop geklust in het pand aan de Hengelosestraat. “Wanden afwerken, schilderen, inrichten”, somt de projectleider op. “En in de kelder maken we een laboratorium om bijvoorbeeld afstandmeetsystemen te kunnen testen.” Tegelijk worden nieuwe collega’s gezocht. “We zoeken onder andere nog software developers en data scientists voor onze nieuwe vestiging. Een mooie kans als je houdt van de nieuwste technieken, software en programmeren.”

Nieuwsgierig? De vacatures vind je op https://jobs.rosen-group.com/Jobs

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak