10-02-2023

XSens met Movella naar de beurs

XSens met Movella naar de beurs

XSens Technologies, ontwikkelaar en producent van bewegingssensoren is in 2000 gestart als spin-off van de Universiteit Twente. In ruim 22 jaar is XSens vanuit hun hoofdkantoor op Kennispark onder de vlag Movella uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Amerika, Canada, Europa en Azië en sinds vandaag dus ook tot een beursgenoteerd bedrijf.

De toetreding tot de Nasdaq biedt XSens en Movella de mogelijkheid verder te investeren in de bewegingstechnologie en in talent om de groei te versnellen en nieuwe kansen te benutten in opkomende groeimarkten zoals de metaverse, maar ook binnen de bestaande kerngroeimarkten.

De sensoren van XSens worden onder andere in de entertainmentindustrie gebruikt voor het maken van filmanimaties en games, zoals het populaire voetbalsimulatiespel FIFA, The Matrix, Disney’s The King’s Man en Sweet Home van Netflix.

‘Motion capturing’ – de innovatieve technologie om bewegingen draadloos te registreren en te analyseren – wordt ook toegepast in de industrie, gezondheidszorg, sportwereld en mobiliteitsmarkt. De draagbare sensoren maken een gepersonaliseerde aanpak van revalidatie en blessurepreventie mogelijk en de sportprestatie technologieën hebben het leven van honderden coaches, elite teams en wereldberoemde individuele atleten gemakkelijker gemaakt.

De aandelen van Movella Holdings Inc. zullen naar verwachting vanaf 13 februari 2023 op de Nasdaq Stock Market worden verhandeld.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak